Kristiansand Topphåndball-Halden Topphåndball, REMA 1000-ligaen Menn 2223 > Forhåndsomtale – Halden

Kristiansand Topphåndball-Halden Topphåndball, REMA 1000-ligaen Menn 2223 > Forhåndsomtale

Etter en fin kamp mot Sandefjord i 3. runde og avansement i cupen, skal Ulvene møte et hardt satsende Kristiansand på bortebane.

Sørlendingene har kommet litt skjevt ut fra hoppkanten i seriestarten og har ikke funnet flyten ennå, men det kan fort snu. Forrige sesong ble det en borteseier til hvert av lagene i innbyrdes møter og et surt og unødvendig ett-måls tap for Halden i Tistedalshallen skal revansjeres. Da tapte Ulvene for mange dueller i forsvar og bommet på flere 100 % sjanser. Det tror vi ikke skjer til lørdag – Halden har det som skal til av duellstyrke for å hente 2 poeng hvis de er tøffe i hodet og nøyaktige i angrep

Hvordan ser du på helgens motstander og hva må Ulvene være skjerpa på, assistenttrener Sigvald?

«- Ny kamp, ny bortekamp… Kampen som kommer mot KRS er viktig på mange måter. Vi må gjenskape de gode prestasjonene som vi hadde i Jotunhallen sist søndag mot Sandefjord. Da var samhandling og det gode kollektivet sentralt. I tillegg var KRS en nabo på tabellen sist år som det er ekstra fint å vinne over.

Kristiansand Topphåndball er satsningen på Sørlandet ved siden av ØIF Arendal. Den relativt nye klubben er ressurssterk og har over flere sesonger rustet godt opp og har et økonomisk grunnlag som vi ikke er i nærheten av. Laget består av godt etablerte spillere i Frigstad på høyre back, som har vært god i innledningen av denne sesongen, sammen med den tidligere HTH spilleren Victor Skillhammar. I tillegg har de hentet inn gode spillere i Lynge Hansen i mål, Oftedal fra Bergen og færøyske Mittun, for å nevne noen.
KRS innledet sesongen med å slå Haslum 36-30 hjemme, før de tapte 39-26 borte for Runar, mens de tapte 35-32 hjemme for Sandnes. Et av hovedfokusene i kampen blir å stoppe duellstyrken til Viktor, Frigstad og Mittun, samt tyngden til linjespillerne Sonn og Hoydal. Game planen blir å komme opp på samme nivået i forsvarsspillet som vi gjorde sist sesong. Her vil det kreves massevis av tøffhet og mye fysikk fra vår side. Klarer vi å holde nivået der vi ønsker bakover, vil det gi oss mange muligheter i kontraspillet. Disse må vi ta vare på!
Fremover skal vi gjenskape den samme tryggheten og tålmodigheten som vi kan ha når vi er i flytsonen. Vi må også være veldig tydelige på hvordan vi ønsker å avslutte angrepene våre best mulig. Vi går all in for å røve til oss 2 poeng i Aquarama på lørdag.»

Av: Odd Petter Nilsen