NM – Sandefjord tar i mot Halden Topphåndball – Halden

NM – Sandefjord tar i mot Halden Topphåndball

Neste oppgave på parketten for Ulvene er NM-kamp mot 1. divisjonslaget Sandefjord Håndball i Jotunhallen søndag.

Hjemmelaget rykket ned fra eliteserien etter forrige sesong og har startet årets seriespill i 1. divisjon med to klare seiere med en snitt på 35 scorede mål. Et lag i form og med selvtillit altså.

Halden slo blåtrøyene fra hvalfangerbyen solid i begge møtene sist sesong og håper å kunne fortsette den gode trenden denne sesongen.

Etter en rufsete forestilling mot Drammen i forrige seriekamp er Ulvene klare for å reise kjerringa.

Assistenttrener Sigvald har disse betraktningene om både Drammenskampen og den kommende kampen:

–        Kampen mot Drammen gikk som den ofte gjør når vi møtes. I slike kamper er man helt avhengig av å ha høyere uttellingsprosent for å kunne være med helt inn til slutten. Vi får ta lærdom og erfaringen med i videreutviklingen. I tillegg må forsvaret og målvaktspillet til drammenserne roses, det holdt høyt nivå og da spesielt i 2. omgang.

På søndag står Sandefjord på den andre i siden i 3. runde i NM. Hvalfangerne spiller i år 1.divisjon og er sett på som den største favoritten til å rykke opp igjen. Sist sesong møtte vi de i første og siste serierunde og det som kjennetegnet begge kampene mot dem var at de var strukturerte og disiplinerte hele kampen. Lysten og gleden til å oppleve cupfinale igjen som i 2018, er stor for oss som var en del av den både på og utenfor banen. Så en seier mot Sandefjord gjør at vi tar et skritt nærmere en drøm om Final-4 sluttspillet som skal spilles i Arendal. Men det er en lang og kronglete vei dit, og man må ha en del flaks underveis. Men drømmer er viktige å ha

Sandefjord styres av Einar Veierød og de har fått en veldig god start på sesongen på det nest høyeste nivået, seier borte mot nyopprykkede Fyllingen (ikke forveksles med Bergen) 30-19 og Nordstrand 40-30 i kamp to. Det som karakteriserer laget er god struktur og at de alltid er godt forberedt. De har en fin sentrallinje med Norgren Olsen og Johnsen (ny fra CSK) på kantene. Bak i banen har de tidligere HTH spiller Linderud+ Ree Lindstad, Jansrud, Engelstad og Gurrich (fra Falk Horten) Bakerst har de Bergqvist og Akerli. Nøkkelen for vår del ligger, som i de foregående kampene, i å være disiplinerte og fullføre duellene bakover. Vi skal være forberedt på deres styrte angrepsspill som kan innebære 7:6 i perioder. Så et godt forsvarsspill skal forhåpentligvis gi oss gode kontramuligheter. I det etablerte angrepet skal vi bare forsterke grunnspillet vårt som vi vet er godt nok. Treningsuka har vært god og vi er klare!

Håper mange av dere tar turen over fjorden for å heie oss til seier og nye kamper i NM.