Halden Topphåndball-Drammen, REMA 1000-ligaen Menn 2223 > Kamprapport – Halden

Halden Topphåndball-Drammen, REMA 1000-ligaen Menn 2223 > Kamprapport

Ulvene møtte veggen mot Drammen

Halden slet mot Drammen fra første sekund og Kongstenhallen var ikke hjemmearenaen Ulvene trengte. Gjestenes keeper Björkman Myhr viste raskt hvem som var sjefen og tok stort sett alle skudd som kom. Halden virket usikre og ikke helt på nett. Etter 6 minutter hadde Ulvene bommet på 4 skudd (gode sjanser, men reddet av Myhr) og pådratt seg 2 tekniske feil. Truls var eneste trusselen mot et godt Drammensforsvar og scoret 2 mål i løpet av 15 sekunder etter ca. 4 minutter. Det så ut til å få i gang Haldenmaskinen noe og det løsnet også litt mer etter 7 minutter da Nicolai i mål bidro med to kjappe redninger, Truls og Morten scoret 5 mål på 5 minutter og Jørgen fulgte opp med ytterlige 2 mål. Samtidig rota Drammen det til med tekniske feil og etter 14 minutter sto det 9-9 på måltavla. Med tanke på at Halden på det tidspunktet hadde sløsa fælt med skudda og nesten ikke hadde keeperredninger, så ga det håp om en jevn og spennende match, hvis laget hevet seg utover kampen. For både i forsvar og angrep var det mye å hente for hjemmelaget.

Men det var gjestene som skjerpa seg og tok kontroll da kampen sto og vippet. Jan Thomas måtte ta timeout på 9-11 etter 17 minutter, men det hjalp lite. Ulvenes skudd ble reddet, forsvaret tapte duellene og Drammen dro fra til 9-14 før Halden satte inn en sluttspurt slik at stillingen til pause var 14-17 og alt var fremdeles mulig.

Dette var ingen god omgang av hjemmelaget. 13 skuddbom (hvorav Myhr reddet 11), 6 tekniske feil og kun 3 keeperredninger. Truls og Morten scoret 11 av målene og var skarpe, mens resten av laget slet med å få ballen i mål. 17 baklengs var også i meste laget.

Starten av 2. omgang ga Halden flere muligheter. Nicolai reddet nemlig de 4 første skuddene til Drammen og ga hjemmelaget sjansen til å utligne. Dessverre ble det med 2 mål (Truls) de første 10 minuttene og et godt Drammenslag tok skikkelig over kampen. Ulvene scoret sitt 18. og siste mål i kampen etter 13 minutter!! Total kollaps altså. Det betydde at gjestene enkelt kunne reise ifra i målprotokollen og de stoppet på 30 mål. Heldigvis spilte Nicolai seg opp i mål og hadde 9 redninger i omgangen. Det begrenset tapet mye.

4 mål på én omgang er sjelden kost i eliteserien for herrer, men i dag var det bare ikke dagen for alt for mange spillere. Samtidig skal Drammen ha kred for en godt gjennomført kamp, og selv om de ikke kom med noe nytt, virket Ulvene uforberedt. Skytterne til Drammen scoret til tider nesten som de ville fra 9 meter. Haldenforsvaret kom ikke opp i situasjon og fikk presset skuddene og dermed funka ikke samarbeidet forsvar/keeper særlig bra. Vi så de samme problemene mot Sandnes sist, men Sandnes hadde ikke samme skuddstyrke.

Det var lite kollektivt angrep i dag. Kant og strek ble lite brukt og målene kom i hovedsak etter individuelle prestasjoner og ikke etter kollektiv bearbeiding og frispilling. Morten og Truls scoret 13 av Ulvenes mål og får klart godkjent. Jørgen og Jonas J scoret 2 mål hver og Jonas N 1 mål. Totalt sett var det likevel elendig uttelling i angrep. Björkman Myhr i Drammensmålet tok 19 skudd og hadde altså redningsprosent over 50 %.

Dette var en kamp å glemme så kjapt som mulig. Halden kan bedre enn dette. Det var en gjeng ubesluttsomme og rådville Ulver, som utover i kampen gikk opp i liminga og ble mange nummer for små for medaljejagende drammensere. Heldigvis var ikke dette en kamp der Halden skulle sanke poeng, men det hadde selvsagt vært morsommere å tape med stil.

Nå gjelder det å komme seg opp i ringene og finne tilbake til grunnspillet – og så må flere melde seg på i angrep!

Topp tre

1.      Truls

2.      Morten

3.      Nicolai

Vi spør sjefen sjøl om kampen:

Dette var ikke så bra, Jan Thomas😔 Der møtte Ulvene skikkelig veggen. Ok 1. omgang, men i 2. omgang fungerte ikke mye. Hva skjedde? Var Drammen bare så mye bedre? Holdt gutta seg til planen?

– Ja, vi møtte veggen skikkelig i 2 omgang. Syns vi er veldig med i kampen etter første omgang. Vi er tre mål bak 17-14 og føler vi ikke har hatt full klaff i forsvar. Har fokus på å stå samlet i midten og få noen flere redninger, noe vi også får med at Neupart spiller seg opp. Det er i angrep vi virkelig sliter i andre omgang og går litt opp for ideer. Meg selv inkludert. Vi burde prøvd å bryte opp med 7 mot 6. Truls gjør en god kamp, men blir litt alene og vi sliter med å få de andre bakspillerne inn i kampen. Vi har en del bom i starten av andreomgangen, som gjør at Drammen får en del kontringer og drar ganske komfortabelt i fra i målprotokollen. Gutta kjemper hele kampen, men vi fortsetter å stampe i angrep og Drammens målvakt Myhr står godt. Drammen vinner fortjent i dag, så får vi gjøre alt for å få en revansje mot Sandefjord i vår neste kamp som er i NM