Halden Topphåndball-Drammen, REMA 1000-ligaen Menn 2223 > Forhåndsomtale – Halden

Halden Topphåndball-Drammen, REMA 1000-ligaen Menn 2223 > Forhåndsomtale

Nok en hjemmekamp på bortebane for Ulvene, når Drammen gjester Halden i Kongstenhallen i Fredrikstad søndag. Det blir en ny erfaring for en Ulveflokk som har hatt en suveren seriestart.

En vrien motstander som er blant medaljekandidatene i seriespillet i år også. Ulvene må opp i ringene og opp ett hakk når det gjelder energi, duellspill og skarpskyting fra Sandeneskampen, da de var litt ujevne i prestasjonene og tillot Sandnes å henge på for lenge. Det vil ikke funke mot Kjellings Drammen som banket Arendal på hjemmebane og ser ut til å ha funnet formen allerede.

Assistenttrener Sigvald har tanker om Ulvenes oppgave til helgen.

– Det ble to viktige poeng mot Sandnes og vi er i god rute, Sigvald. Drammen, derimot, har vi dyster statistikk mot (bortsett fra skrellet på Remmen i fjor). Hvordan vurderer du årets Drammenutgave? …og Ulvenes oppgave på hjemme-bortebane i Fredrikstad?

– Godkjent kamp hjemme/ borte mot Sandnes i Rakkestad.. Vi vinner en kamp der jeg synes vi har kontroll i store deler. Selv om de krøp opp på siden rett etter pause til 19-19, følte jeg at vi hadde litt ekstra å gå på. Så nå teller poengfangsten 3 poeng. God start!

Ny kamp på søndag, og en ny hjemmehall for vår del. Denne gangen er det Kongstenhallen i Fredrikstad som skal huse historiens første dobbeltkamp hvor Fredrikstad Ballklubb og Halden Topphåndball inviter til fest. Det er skikkelig kult at vi får til! Nå venter 4 knallharde kamper på rad og rekke. På søndag møter vi sølvvinneren og våre overmenn fra sluttspillet sist år, Drammen HK. Kjellings mannskap har fått en god start på sesongen, de åpnet med å vinne borte mot Fjellhammer 30-29 på en bane hvor de har trøblet tidligere, før de slo en av medaljekonkurrentene sine ØIF Arendal nå på tirsdag på hjemmebane 32-26. Sist sesong var vi et av få lag som påførte dem tap, og det var hjemme i bunkersen, hvor vi vant 34-30, mens i vår bortekamp tapte vi hele 37-29. I kvartfinaleserien tapte vi hele 40-26 borte, mens vi tapte 32-21 hjemme.

DHK er et meget godt lag, eneste svakheten er nok bredden i stallen hvis man ser dem opp mot Elverum, Kolstad og Arendal. Derimot er kvaliteten i troppen såpass god at de absolutt kan få medalje i årets grunnspill. De har også veldig god kontinuitet på spillere og på benken, noe som gjør at videreutviklingen av laget har en fordel kontra mange andre lag. Nøkkelen vår i denne kampen er å være gode nok med ballen fremover i det offensive spillet. Vi må unngå å gå i «fellene» som Drammenforsvaret setter opp for oss. Og det er her vi har feilet mest i de siste kampene mot dem. Vi må verne om ballen når vi har den, velge de riktige situasjonene offensivt og sørge for at vi vinner overtallsspillet vårt hver gang. Det å gjøre enkle tekniske feil, skyte Kristensen eller Myhr gode vil straffe seg med den løpskapasitet som DHK har. Klarer vi å stå mest mulig 6:6 i vårt etablerte forsvar tror jeg at vi kan skape trøbbel og gjøre dem usikre, noe som var oppskriften når vi slo dem hjemme 34-30. Hovedoppgaven i vårt etablerte forsvar blir å ha en god nok plan slik at Sørheim og Aho ikke får styrt opp angrepet godt nok. Klarer vi å bryte rytmen i grunnspillet deres vil det bli en klar fordel som vi må utnytte slik at det er vi som får de «lette» kontramålene. Vi skal i vært fall gjøre det vi kan for å gjøre ting vanskelig for Drammen HK, så håper vi (trenere og spillere) at Kongstenhallen blir en ny god hjemmebane for oss.

Sees i plankebyen!

Av: Odd Petter Nilsen