Halden Topphåndball-Sandnes, REMA 1000-ligaen Menn 2223 > Kamprapport – Halden

Halden Topphåndball-Sandnes, REMA 1000-ligaen Menn 2223 > Kamprapport

Viktig hjemmeseier for Ulvene i Rakkestadhallen!

Nyopprykkede Sandnes fulgte Ulvene fra start til mål foran 320 tilskuere i Rakkestadhallen. Dette var en kamp som gikk i rykk og napp og sjelden var særlig velspilt. Sandnes ledet én gang og det var på 0-1. Etter det hadde Halden mer eller mindre kontroll på kampen. Begge lag startet høyt i forsvar og det ble mye duellspill. Ulvene startet med å rulle Sandnesforsvaret fint opp mange ganger og spilte opp kantene i gode posisjoner, men Sandnes keeper lukket fullstendig målet på kantskuddene og tok 7 av 8 skudd. Ulvene dro likevel greit fra til 7-3 etter 9 minutter. Så ble det litt rot fra Halden med skuddbom, utvisning og tekniske feil og gjestene reduserte til 7-8 halvveis i omgangen. Så tok Ulvene et magadrag: Forsvar og keeperspillet satt, de stresset Sandnes, snappet baller og fikk flere raske og enkle mål. Med 4 minutter igjen av omgangen ledet gutta 16-11 og hadde full kontroll. Så ble det litt hawaii-håndball ut omgangen med kjappe scoringer mot rufsete forsvar og pauseresultat 19-15. Mye mål altså og ikke så altfor godt forsvarsspill fra noen av lagene. Halden var det beste laget, men fant ikke helt rytmen og gikk seg ofte fast i angrep samtidig som de tapte alt for mange dueller i forsvar. Samtidig var det for dårlig press på skytterne, særlig på vår høyreside, og Sandnes gode skyttere fikk gode arbeidsforhold, mens Nicolai i Halden-buret fikk lite hjelp på langskudd. Nærskudd derimot, hadde han godt tak på. Mounir (etter noen dårlig kantskudd i starten) og Truls var offensive i forsvar og våkne og skarpe i angrep og scoret 13 av Ulvenes mål i 1. omgang.

Halden var ikke våkne i starten av 2. omgang og ikke helt på nett da gjestene enkelt scoret 4 mål på 4 minutter og utlignet til 19-19. Tobias og Mounir brakte heldigvis ro i rekkene med 2 kjappe mål i løpet av ett minutt. Ulvene dro sakte men sikkert fra til 29-23 midtveis og kampen virket mer eller mindre avgjort. Da sluknet hjemmelagets angrepsspill og det tok 6 minutter før neste Haldenscoring, samtidig som Sandnes vant stadig flere dueller og Nicolai ikke fikk treff på mye i mål. Gjestene ble mer og mer offensive i forsvar og Halden fant ikke ut av det. I tillegg til flere tekniske feil og dårlig skyting, fikk hjemmelaget to 2 minutters utvisninger i løpet av ett minutt for klønete / uheldige forseelser midt på banen. Forspranget krympet til 3 mål og 5 minutter igjen. Halden mistet kampen noe, Sandnes øynet et håp og publikum var ikke helt komfortable med utviklingen og kom lenger og lenger fram på stolsetene. Da gjorde Nicolai sin redning nr. 3 og 4 i omgangen i løpet av kort tid og det var superviktig. Lufta gikk litt ut av gjestene og Lars Oskar og Mounir trøkka inn scoring nr. 32 og 33 det siste halve minuttet og det holdt til en viktig 2 måls seier.

Halden hadde ikke samme fasong og skjerpe i denne kampen som mot Arendal sist. Bortsett fra i kampinnledningen der godt samspill satte kantene i gode posisjoner, var det litt lite samspill og for my en mot en. Sandnes var vel så gode i duellspillet. Bakover tapes det for mange dueller i 5:1 spillet. Det hjalp å legge om til 6:0 tidlig i andre omgang.

Ikke noe skjønnspill i dag altså, men forholdsvis god kontroll og to poeng på hjemmebane er i boks. Det var det viktigsteJ

Mål: Truls 10, Mounir 7, Joshua 5, Jørgen 3, Morten 3, Jonas J 2, Tobias 2, Lars Oskar 1

Redninger: Nicolai 12 av 43 skudd = 29 %

Topp tre

1.     Truls

2.     Mounir

3.     Joshua

Strålende med 2 poeng i dag, men her var det vel en del rusk i maskineriet, Jan Thomas. Det ble unødig spennende. Hva er du fornøyd med og hvor sviktet det i dag.?

– Ja, veldig deilig med 2 poeng, det var det viktige i dag. Gutta gjør jobben og sikrer seieren. Syns egentlig vi gjør en fin 1. omgang. Vi står ok i vårt 5:1 forsvar, får en del kontringer og vi spiller klokt i angrep mot deres offensive variant. Kunne ledet med flere mål enn 4 hvis vi hadde vært skarpere i avslutningene våre. Andre omgang starter begredelig og de henter inn forspranget etter 5 min. Derifra og ut syns jeg vi styrer kampen igjen og er også foran med 6-7 mål ut i omgangen. Der burde vi kanskje lukket kampen, men Sandnes knepper innpå. Mest pga. dårlig uttellingsprosent som vi får jobbe med til neste kamp. Uansett en veldig viktig og deilig seier

To viktige poeng i dag Mounir og du selv spilte en god kamp igjen. Sandnes ble aldri sagd helt av og det ble kamp helt inn. Hvordan opplevde du kampen?

– Takk takk! Vi spiller en godkjent kamp. Målvakta til Sandnes står godt, og det er der vi sliter mest føler jeg. Vi brenner en god del i dag, inkludert meg selv. Dette var en krigeseier, og vi var forberedt på at det kom til å bli jevnt hele veien inn. Vi kunne drept kampen når vi leder med 5 mål, men all ære til Sandnes, for de var ganske gode i dag. Vi taper dueller mot to ekstremt duellsterke bakspillere. Men når vi får kontroll på dem, har de ikke så mye annet å spille på. Sandnes er et lag vi skal ta poeng mot, og utrolig deilig at det funker selv om vi ikke spiller den fineste kampen i dag. Og må ikke glemme de som møtte opp på kamp i dag, de lagde utrolig god stemning

Gratulerer med seier i dag, Truls. Litt berg og dalbane og ikke alt satt helt som det skulle, men to fine poeng. Hvordan analyserer du kampen?

– Takk for det! Idag kjennes ikke som dagen for å analysere. Vi tar 2 poeng, og det e forbanna deilig! Analysere får vi gjøre på Tirsdag.