Halden Topphåndball-Sandnes, REMA 1000-ligaen Menn 2223 > Forhåndsomtale – Halden

Halden Topphåndball-Sandnes, REMA 1000-ligaen Menn 2223 > Forhåndsomtale

Etter en forrykende bortekamp med poengdeling mot topplaget Arendal i serieåpningen, skal Ulvene søndag opp mot et lag som er spådd å havne i den andre enden av tabellen – nemlig nyopprykkede Sandnes.

Sandnes vant 1. divisjon overlegent sist sesong og har en god vinnerkultur. De gikk på et tap mot Runar i serieåpningen og er klart revansjesugne.

Ulvene er selvsagt fulle av selvtillit etter Arendalkampen og fikk gode svar på at de er i rute. Remmenhallen har vært et nesten uinntakelig fort som hjemmearena i mange sesonger, så det blir spennende om Halden er like suverene i Rakkestadhallen.

Håper mange legger søndagsturen til Rakkestad og sørger for skikkelig hjemmestøtte til Ulvene.

Kjøp billetter her: https://haldentopp.woow.no/#!/home

Vi spør assistenttrener Sigvald om hvilke svar Arendalkampen ga trenere og spillergruppe og hva vi kan forvente oss av Sandes-kampen

– Veldig godt å få med seg poeng i seriepremieren. Poenget er viktig på flere områder, blant annet å komme godt i gang med sesongen og sprekke 0 på poengkontoen og det på en vanskelig bortebane i Arendal. Den viktigste bekreftelsen var at det defensive satt i store perioder veldig bra. Dette har vært en av hovedtemaene i denne oppkjøringen. Sist sesong hadde vi i snitt 30.6 mål bakover og det gir en 9. plass på den tabellen. Så det at vi slipper inn 26 i Sør Amfi mot et medaljejagende ØIF Arendal viser at vi fortsatt er på riktig spor etter treningskampene (Arendal scorer sitt første mål på straffe etter 10.04). Nå er den kampen historie og vi har allerede begynt fokuset inn mot Sandnes. Hjemmekamp i Rakkestad.. Vi får trøste oss med at den som venter på noe godt venter ikke forgjeves. Dette er den første av to hjemmekamper som blir spilt på utsiden av kommunegrensen. I påvente av at Tistedalshallen åpner må vi spille mot Sandnes i Rakkestad og den neste hjemmekampen i et dobbelarrangement i Kongstenhallen sammen med Fredrikstad Ballklubb. Her møter vi Drammen HK. Dato er 18.9

Motstander på søndag er Sandnes, de var 1.divisjons klart beste lag sist sesong og vant 18 av 20 kamper. De har hatt god kontinuitet i spillerstallen og på trenersiden i Dalibor Sedjak. De har hentet inn blant annet høyrebacken Morten Pedersen fra Stavanger IF og Daniel Bystrøm som kom i fra oss etter to år i ulvedrakt. Av profiler har de brødrene Henning og Tord Lea Knudsen. To gode bakspillere som vi må ha kontroll på. I tillegg hadde Martin Helland og Per Bø en god kamp mot Runar som de forøvrig tapte 33-26 etter å ha ligger under 15-16 til pause. Laget er godt samspilt og man må virkelig ha på arbeidshanskene i denne kampen. Sandnes er av mange tippet på jumboplass av «ekspertene», men slike kamper er vanskelige tidlig i sesongen når ting ikke er riktig satt. Skal poenget vi fikk mot Arendal virkelig gjelde skal vi gå seirende ut av denne kampen. Hovedfokuset ligger igjen på den defensive strukturen hvor duellspillet blir særdeles viktig med tanke på deres spillestil. Samspillet mellom målvaktene og forsvaret må opp på samme nivå som sist kamp. I tillegg ønsker vi å forbedre oss på at antall ballkontakter gjenspeiler antall mål vi scorer. Vi skal bli klare for å kjempe om 2 poeng.

Håper vi sees i Rakkestad!

Av: Odd Petter Nilsen