ØIF Arendal Elite-Halden Topphåndball, REMA 1000-ligaen Menn 2223 > Kamprapport – Halden

ØIF Arendal Elite-Halden Topphåndball, REMA 1000-ligaen Menn 2223 > Kamprapport

Ulvene rota nesten bort begge poengene, men reddet ett poeng i siste sekund.

Ulvene startet kampen sterkt og kontrollert mot et nervøst hjemmelag. Det tok litt tid før årets første mål kom og det var selvsagt Truls som scoret. Han fortsatte der han slapp sist sesong. Nicolai Neupart var en bauta i målet og debuterte i norsk eliteserie med et smell. Han reddet de fire første skuddene fra Arendal og mener åpenbart alvor. Halden ledet 4-0 etter 10 minutter før Arendal fikk sitt første mål. Ulvene spilte klokt og tålmodig i angrep og konsentrert og koordinert med litt høye toere og ganske flatt i midten i forsvar. Det funka helt supert. Halden hadde litt trøbbel med strekspillerne til Arendal som fikk mye plass til tider, men duellspillet satt meget godt og presset på skytterne var ganske bra. Skytemessig var ikke Halden så skarpe og det bar litt preg av at det er tidlig på sesongen. De bomma mer enn de traff de første 15 minuttene, men så bedret det seg utover omgangen. Arendal var heldigvis i det gavmilde hjørnet og hadde masse tekniske feil som Halden visste å utnytte. Truls og Joshua var scoringsglade fra distanse med 4 mål hver og Mounir satt tre på straffe + et nydelig kantskudd.

Ulvene hadde god kontroll på hjemmelaget hele omgangen og ledet med 2-4 mål helt til det sto et par minutter igjen av omgangen. Da ble det litt rot og unøyaktigheter for Ulvene og Arendal krøp helt opp i ryggen på Halden med 14-15 til pause.

Ulvene kickstartet 2. omgang om banka inn 3 mål før hjemmelaget skjønte hva som skjedde. Men 14-18 etter 3 minutter ble til 18-18 etter 9 minutter. Ulvene tok igjen initiativet og gikk opp i ledelsen. Med litt mer flyt kunne de saget av Arendal midt i omgangen da hjemmelaget fikk 2×2 minutter og Halden hadde ballen. Da fikk vi se at Halden trenger å trene på overtallsspill. Angrepet stokket seg med en gang og Jan Thomas tok straks en timeout for å forklare og samle troppene. Det hjalp ikke noe særlig og overtallsperioden endte 0-0. Det tok 6 minutter mellom mål 20 og 21 for Halden, men Arendal fikk heller ikke sving på sakene, Nicolai stengte buret og det var en stillingskrig. Så løsna det for haldenserne. Fra 20-20 til ledelse 20-23 på noen få minutter. Dobbeltredninger av Nicolai og skikkelig flyt. Med 5 minutter igjen ledet Ulvene 21-24 etter to kjappe mål av Truls. Så fikk Halden utvisning for en teknisk forseelse og Arendal kom langsom tilbake. Så begynte moroa og blodtrykket til tilskuerne tok seg kraftig opp: 2 min. før slutt ledet Ulvene med ett mål, men så ble det litt ubesluttsomhet og stress i angrep som resulterte i en brøyt – Arendal fikk ballen og  scoret – så en skuddbom fra Ulvene – Arendal gikk opp i ledelsen for første gang i kampen og det var kun 10 sekunder igjen av kampen. Helt krise for Halden som hadde ledet hele kampen!

MEN – Jan Thomas var lynrask med time-outen og hadde planen klar. 7 mot 6 og Joshua, svært presset at forsvaret, klemte til med alt han hadde. Ballen fikk et touch i forsvaret, forandret retning og gikk i mål til 26-26 og poengdeling. Knallstart for Ulvene på en vanskelig bortebane.

Det var en del rust og rusk i maskineriet i dag og det hører gjerne med i serieoppstarten. Men gutta spilte smart og tålmodig og falt ikke ut av formasjoner og avtaler (bortsett fra overtallsspillet). Arendal virket svært usikre og rota det mye til for seg sjøl. Det var mye bedre fasong på Ulvene, som stort sett spilte med stammen i fjorårets lag hele kampen. Her var det mye bra og bedre blir det. Jonas Jensen slet med uttelling og bomma mye, men hadde flere fine assist. Truls og Joshua scoret hhv. 7 og 9 mål og hadde god uttelling. Mounir overtok straffeskytingen etter Jonas og scoret på alle tre og satte i tillegg to spillemål. Sander spilte hele kampen for en skadet Morten på høyre kant – det gikk meget bra – godt forsvar og 2 mål! Jonas Neve sto godt i midtforsvaret sammen med Jørgen og scoret 2 mål, men brant litt for mye på gode sjanser. Og Nicolai Neupart i mål – han leverte 17 redninger og tok fullstendig motet fra Arendal i perioder. Her er det mye god underholdning i vente – nok en dansk supersignering i mål der altså.

Jan Thomas var våken og god på benken og tok gode time-outer på rett tidspunkt. Litt lite rullering på laget, men ønsket vel å kjøre litt safe med gamlegutta inntil laget er bedre samkjørt.

Alt i alt en ganske velspilt seriepremiere og et supert resultat. Det viste en ulveflokk som er kloke, står godt sammen og som ikke stresser, men holder seg til avtaler og spilleopplegg. Og forsvaret satt godt, både det kollektive og duellspillet. Dette kan bli riktig bra!

Mål: Joshua 8, Truls 7, Mounir 5, Sander 2, Jonas N 2, Jonas J 1, Jørgen 1

Redninger: Nicolai 17 av 43 skudd = 40 % (inkl. 4 strafferedninger)

Topp tre

1.      Nicolai Neupart

2.      Truls Grøtta og Joshua Grace

3.      Mounir Chehri

Grattis med poeng i dag Mounir. 5 mål og feilfritt fra deg – det var superviktig. Hvordan opplevde du kampen?

– Tusen takk. I dag spiller vi ganske smart, synes jeg, og vi jobber ekstremt bra i forsvar. Vi kommer oss ofte til gode sjanser i angrep, også har vi en sinnssyk danske i mål som står helt fantastisk i dag. Selv om vi har en liten periode i 2 omgang der ikke ting fungerer, så stresser vi ikke noe særlig. Vi kunne like gjerne fått med oss begge 2 poengene hjem, når vi leder med 4 mål (?) de siste 5 og 2 mål de siste 3 minuttene. Men utrolig deilig å se at ballen triller sakte men sikkert inn i mål

Gratulerer med bortepoeng mot Arendal, Truls. Kunne fort vært både bedre og verre. Hvordan vil du beskrive kampen? Hva syns du dere fikk bra til og hva fungerte ikke som det skulle i dag?

– Takk for det! Godt å være i gang med poengplukkinga. Vi får kampen inn i det sporet vi ønske egentlig, der vi ligg kompakt og lavt i forsvar, for å utfordre dem litt fra distanse. Nico gir oss naturligvis mye trygghet også. Offensivt spille vi ingen kjempekamp, men klare ofte å bruke god tid, som også var gameplan. Alt i alt solid gjennomføring, men vi ska bli enda bedre!

Dette var bra greier, Joshua! Skuddarmen er intakt ser jeg – det er bra. Toppscorer og avgjørende i sluttsekundet. Blir det bedre?? Fortell hva du syns om kampen.

– Tusen takk! Helt fortjent at vi får point, men det hadde vært deilig å ta begge nu hvor vi ledet stort set hele kampen. I alt fald er 1 point borte i Arendal bra! Vi kommer jo veldig godt fra start og holder Arendal fra mål lenge. Det giver oss et godt utgangspunkt for resten av kampen. Jeg syns vi kjemper med en god innstilling hele kampen og er gode til å skape problemer for Arendal, samtidige med at Neupart har mange redninger og står en rigtig god kamp.

Gratulerer med en knalldebut i eliteserien, Nicolai!! Strålende keeperspill og særlig på nærskudd. Fortell hvordan du opplevde kampen for egen del og for lagets.

Tusind tak Jamen jeg synes faktisk vi er i god kontrol i hele kampen. Arendal kommer først foran med 10 sek igen. Men vores ‘mindset’ var ikke at stresse, hverken i forsvarsspillet og angrebsspillet. De sidste 5-7 min bliver lidt hektiske i begge ender af banen. Men vi skal være utrolig stolte over den præstation vi leverede, både forsvarsmæssigt og angrebsmæssigt Men der er en masse at arbejde med – så vi skal træne godt i næste uge og se frem mod næste kamp, som er Sandnes. Men først og fremmest skal vi nyde det 1 point som vi fik i dag

Gratulerer med et poeng og en vel gjennomført seriepremiere, Jan Thomas. Strålende kamp! Det kunne selvsagt vært 2 poeng, men også null, så dette var en bra start på bortebane mot Arendal. Kanskje en typisk premiere. Litt rust, litt nerver, litt manglende kamptrening? Hva vil du si om kampen? Hva var du mest fornøyd med og hva fungerte ikke slik dere tenkte?

– Ja det var deilig med 1 poeng her i Arendal. Fantastisk prestasjon av gutta. Syns vi er gode til å følge planen, stå godt og samlet bakover, samtidig som vi er tålmodige framover i angrep slik at Arendal ikke får så mange kontringer. Syns også målvakten vår i dag Nicolai Neupart står en fantastisk god kamp. Vi fører hele kampen og kunne tatt med oss 2 poeng, så det er litt bittert. Samtidig smaker det godt med 1 poeng når kampbildet blir slik det blir på slutten. Vi får en utvisning ( feil bytte) på 24-21 tror jeg og da Kommer Arendal litt inn i kampen igjen. Uansett, så er jeg stolt av guttæne i dag og meget sterkt å hente poeng i Arendal.