Ny spiller klar for Halden Topphåndball – Halden

Ny spiller klar for Halden Topphåndball

Halden Topphåndball har valgt å skrive kontrakt med linjespilleren Kristian Lornstad som kommer i fra rekruttgruppa til Elverum. Kristian er en 03-modell som har hatt en god sesong bak seg både i 2. divisjon for Storhamar (partnerklubbsamarbeid med Elverum) og i Lerøyserien. De gode prestasjonene har medført at han har vært kalt inn på LMY02 samlinger denne sesongen med blant annet Thomas Stenersen og Lars Oscar Kaaterud.

Trenerteamet sier følgende om signeringen:

«Med signeringen av Kristian vil vi få dekket inn ønsket om å ha 3 linjespillere i elitestallen kommende sesong. Dermed blir det en fin trio på den posisjonen med Jonas Neve og Tobias Torbjörnsson og Kristian.

Kristian er en spiller som vi har fått mange gode tilbakemeldinger på fra det miljøet han kommer i fra, Storhamar/ Elverum og WANG Toppidrett på Hamar. HTH får inn en ambisiøs spiller som har en klar ambisjon om å kjempe hardt for å få spilletid kommende sesong i konkurransen med de to andre. Med Kristian inn har vi jobbet for å gjøre kommende sesong spillerstall god, noe vi føler at den er nå. Men også har en langsiktig tanke på å bygge lag for de kommende sesongene. Vi ønsker med å utvikle spillere slik at det kan få mer ansvar på banen og utenfor banen derfor er denne signeringen en viktig signering i og med at Kristian er en 03-modell, Thomas Stenersen, Isak Bakkerud og Sander Julien i samme årgang, mens Lars Oscar Kaaterud er 02 gutt. Bak denne gjengen kommer det flere gode spillere som allerede har hospitert og fått kamper i eliteserien.

Kristian er en robust og fysisk midtforsvarer som er godt skolert i det defensive spillet, med posisjonering og blokkegenskaper. I tillegg har han god løpskapasitet slik at han blir en god brikke i kontraspillet nå som det kommer nye regler på avkast fra og med neste sesong. I det offensive har han gode egenskaper som «sperrespiller» og er god på å beskytte sitt rom».

Kristian sier følgende om sig selv og signeringen med Halden Topphåndball:

«Jeg har både spilt for Elverum og Storhamar til nå, det er Storhamar som er min moderklubb. Men det har vært ulike samarbeid med Elverum opp gjennom tidene som for eksempel sist års Lerøy-serie og. Som spiller er jeg en eksplosiv og fysisk spiller som trives godt med dueller i begge endene av banen.

Halden ga meg et inntrykk av som en veldig god klubb, både sosialt og idrettslig. Byen Halden ble også god måte og på en måte som tiltrakk meg. Haldens treningshverdag og opplegg virker profesjonelt og gjennomført. Dette gjør at jeg får følelsen av rom til å vokse og tid til å trene på rett måte. Jeg er spent på neste sesong og ser frem til å prøve ut livet som håndballspiller først og fremst med litt mindre skole».