Ulvene er klare for første sluttspillskamp – Halden

Ulvene er klare for første sluttspillskamp

Onsdag 20. april kl. 18 – Drammenshallen

Sesongens mål, nemlig sluttspillplass, ble nådd med tre strake seiere i serieinnspurten. Godt gjort!

Nå er det det sluttspill for de åtte beste lagene og det er cup og best av tre kamper som gjelder. Drammen, som fikk sølv i serien, valgte Ulvene som motstander i kvartfinalen og får hjemmefordelen ved å starte i egen hall før turen går til Remmenhallen neste onsdag. Er det 1-1 i seiere da, skal det kåres en vinner i Drammenshallen 1. eller 4. mai.

I årets serie ble det solide hjemmeseiere til begge lagene og Ulvene har gjennom årene ikke tatt mange poeng i Drammenshallen. Dette er følgelig en skikkelig flott utfordring for Halden og de er mer enn klare.

Assistenttrener Sigvald er klar!

Bra jobba av og med laget de siste avgjørende kampene Sigvald! Nå er det Drammen som gjelder og det tøffe greier. Drammenshallen en skikkelig nøtt å knekke. Hadde vært moro med en skrell – regner med at dere har en plan…

– Takk, 4 seire på de siste 5 kampene var bra. Det var ingen enkle kamper å spille i og med at alle kampene var «cup-finaler» for oss og de vi møtte. 25 poeng innspilt på konto og sluttspill er en bra sesong! Nå møter vi Drammen i kvartfinale og det blir tøft nok det.

De imponerte med å påføre Elverum grunnspillets eneste tap i Terningen i siste serierunde. Drammen har vært veldig solide i år, og fikk fortjent sølv 8 poeng foran Runar på 3.plass. Et av få tap har de fått i denne sesongen fikk de av oss i Remmenhallen, hvor vi vant 34-30 mens i vår bortekamp tapte vi hele 37-29. I den bortekampen var vi passe fornøyd med første omgangen hvor det sto 17-15 til drammenserne, men i løpet av kort tid i andre omgang hektet de oss av. I den andre omgangen var vi alt for unøyaktige og gikk bort fra konseptet/ gameplanen som vi hadde blitt enige om. Fryktelig dårlig omgang av oss.

Inn i denne kvartfinaleserien kan vi slippe ned skuldrene, spille uten press og tørre å spille vårt spill. Det er Kjelling og co som har valgt oss og det er de som har en ambisjon om å stå i sluttspillfinalen. Vi er underdogs i denne kampserien. Det utgangspunktet kan være fint for sultne ulver som er på jakt etter en fortjent påskeferie. DHK er et meget godt lag, eneste svakheten er nok bredden i stallen hvis man ser de opp mot Elverum. Nøkkelen i kvartfinalene er å være gode nok med ballen. Vi må verne om ballen når vi har den, velge de riktige situasjonene offensivt og sørge for at vi vinner overtallsspillet vårt hver gang. Det å gjøre enkle tekniske feil, skyte Heieren eller Kristensen gode vil straffe seg med den løpskapasitet som DHK har. Klarer vi å stå mest mulig 6:6 i vårt etablere forsvar tror jeg at vi kan skape trøbbel og gjøre dem usikre.

I Drammen finner vi årets toppscorer i Rema 1000 ligaen i Herman Vildalen med pene 170 scoringer på 25 kamper. Så det gjelder å holde et godt øye til han, i tillegg til at hovedoppgaven i vårt etablerte forsvar blir å ha en god nok plan slik at Sørheim og Aho ikke får styrt opp angrepet godt nok. Klarer vi å bryte rytme i grunnspillet deres vil det bli en klar fordel som vi må utnytte til at det er vi som får de «lette» kontramålene. Vi skal i vært fall gjøre det vi kan for å gjøre ting vanskelig for Drammen HK, så håper vi (trenere og spillere) at Drammenshallen blir «vår» på lik linje som Jotunhallen ble i siste kamp.

Fantastisk oppbakking av dere!

Av: Odd Petter Nilsen