Halden Topphåndball signerer kontrakt med Sander Julien – Halden

Halden Topphåndball signerer kontrakt med Sander Julien

HTH har valgt å skrive kontrakt med eidsbergingen Sander Julien for kommende sesong, dette er vi glade for på mange måter. Sander kommer i fra en av sammarbeidsklubben våre, nemlig HK Eidsberg. Han har vært en del av klubbens juniorsatsning på guttehåndballen i Nedre Glomma. Det at Sander velger å signere for klubben er viktig for vår identitet og et signal om at vi ønsker å satse på egne spillere også i fremtiden. 

Det at Sander velger å utvikle karrieren sin i Halden Topphåndball håper vi er et sterkt signal på at man kan fortsette utviklingen hos oss som klubb og vil være viktig med tanken på fremdriften av gutte-prosjektet. For målsettingen med samarbeidet er å bygge opp guttehåndballen i Østfold og sørge for å gjøre avstandene mindre fra Halden Topphåndball som en prestasjonsklubb på herresiden i Østfold og ned til aldersbestemte lag i fylket. På den måten sørger vi for at alle guttemiljøene innenfor håndball i Nedre Glomma har et attraktivt tilbud, både i bredden og toppen.

Sander Julien (5/10/2003), høyrekanten i Eidsbergstrøya.

Trenerteamet sier følgende om signeringen: 

«Sander har vært en viktig del av klubbens satsning på unge lokale spillere, han kom inn som hospitant, og har virkelig jobbet hardt for å spille seg inn på klubben a-lag. Han har tatt store steg de siste sesongene på juniorlaget og er en som alltid står frem som et godt eksempel. Hans energi og gode humør er en viktig del av hvordan vi ønsker å fremstå på og utenfor banen. Han er viktig i alle deler av det å være i et lagsmiljø og vil være god ambassadør for HTH-kulturen i tillegg til å være et lokalt forbilde!» 

Gratulerer med kontrakt Sander, hvilke tanker har du rundt signeringen? 

«Tusen takk. Det er veldig gøy og kunne få denne muligheten, og spesielt i så ung alder. Fra første hospiteringstrening med Halden har det alltid vært et mål å kunne bli en del av elitestallen, og nå som muligheten byr seg er det vanskelig å ikke være noe annet enn glad og sette utrolig stor pris på muligheten. Nå som jeg har fått kontrakt gleder jeg meg til å bli en del av stallen til Jan Thomas Lauritzen og Sigvald Veim Andreassen, og er klar for nye opplevelser og tøffe kamper som jeg håper jeg etterhvert kan bidra positivt i.» 

Det har blitt flere kamper og noen scoringer på deg Sander, men hvordan opplevde du din første scoring på hjemmebane i Remmenhallen i kampen mot Runar?

«Sinnsykt. Fra vi gikk ut på banen og begynte å varme opp var stemningen i remmen som den pleier å være, helt sjuk. Hele kampen var ekstremt morro og få være en del av, og at jeg og Karl Herman Land for muligheten til å komme ut på banen samtidig og få tillit til å spille var noe jeg aldri kommer til å glemme.

Når jeg kom på kontring alene med målvakt visste jeg at ballen skulle i mål, og jeg hadde ekstremt lyst til å sette ballen i mål. Når jeg da satt den i mål jubla hele hallen og alle gutta på laget jubla og var glade på mine vegne. Det å score i Remmenhallen er noe av det sjukeste jeg har gjort, og hele kampen ble en stor opplevelse jeg tror mange kommer til å huske en god stund.» 

Hvilken betydning har guttesamarbeidet/ gutteløftet i nedre Glomma hatt for din utvikling? 

«Gutteløftet har hatt veldig mye å si, og er grunnen til at jeg i dag for denne muligheten til å spille håndball på topp nivå i Norge, og at jeg har utviklet meg i den retningen som jeg har ønsket. Gutteløftet i Sarpsborg var jo lenge en mulighet jeg vurderte å bytte til når jeg skulle ta valget om å bytte klubb. Jeg hadde mange samtaler med Halden TH og når gutteløftet skulle inngå et samarbeid med flere klubber, deriblant HK Eidsberg som jeg er en del av, var det ikke noe tvil om hva jeg skulle velge. Jeg hadde ekstremt lyst til å være med på dette samarbeidet og vise at guttehåndballen i Østfold kan være med å få frem enda flere spillere på topp nivå. 

Jeg hadde den første sesongen Truls Grøtta som trener, og med å dele sine toppidrett erfaringer ble vi et lag med mye gnist som virkelig blødde for drakta. Denne sesongen ble 04 og 05 gutta en del av rekrutt laget, og vi har utviklet oss sammen til å bli det jeg vil si er et av Norges mest lovende unge lag, og gutta gjør at jeg alltid vil bli bedre på trening. Gutteløftet er en utviklings arena hvor jeg har fått lov til å utvikle meg med hjelp av gode trenere, oppmenn og et lag hvor alle ønsker å bli bedre, noe som gir motivasjon til å fortsette.»