Ulvene snublet på hjemmebane – Halden

Ulvene snublet på hjemmebane

Halden var ikke skikkelig på nett i dag. De kom raskt under 2-3 mål og måtte jage mesteparten av kampen. Kristiansand er laget med nest færrest mål scoret i snitt pr. kamp, så det burde vært mulig å tette godt igjen bakover.

Slik var det ikke dag. Ulvene var ikke tilstede slik de skulle og slapp inn hele 19 mål de første 30 minuttene. Køpp skjøt mellom 2’er og 3’er, Frigstad gikk på avslutning i midten og Skillhammar duellerte og forsøkte gjennombrudd. Det var akkurat slik Ulvene kunne forvente, men likevel var de ikke i riktig press og backrekka til Kristiansand fikk for stort spillerom. I tillegg mistet Halden litt tellinga i forsvar og Kristiansands venstrekant Jensen fikk gode arbeidsforhold og scoret 6 i første i omgang. Angrepsmessig hadde Ulvene god uttelling med 17 mål på 23 skudd.

2. omgang startet bra og Ulvene gikk fra 17-19 til 23-21 på ni minutter før de mista momentet og var under 23-25 noen minutter senere. Sånn var det gjennom hele kampen, Noen gode minutter ble avløst av perioder der ingenting fungerte. Litt berg og dalbane når det gjaldt prestasjoner, altså. Jonas var strålende i mål med over 30 i redningsprosent i omgangen, men framover ble det bommet for mye. Mer enn 50 % av skuddene ga ingen uttelling. Likevel hang Halden med og lagene fulgte hverandre til 29-29. Da var det 3 minutter igjen. Den eneste som maktet å sette ballen i mål før dommerne blåste av kampen var Skillhammar, selv om Ulvene hadde muligheten både på straffe og gjennombrudd. Dermed ble det borteseier i Tistedalshallen.

Vi har vært vant med at Truls har levert varene i hele år. Det har vært en del av suksessformelen. I dag var han ikke like skarp og gjorde uvanlig mye feil til ham å være. Truls spilte ikke 2. omgang og det så ut til å skape usikkerhet i resten av backrekka i angrep og den vanlige rytmen og tryggheten manglet. Morten Linder var sikker i avslutningene, men glapp litt i forsvar. Jonas Stenersen reddet det han skulle og litt til. Mounir var uredd og god i både forsvar og angrep. Jørgen, Jonas og Joshua scoret tre mål hver og var litt av og på i perioder. De manglet noe flyt og kom ikke ofte i de rette skuddposisjonen. Timingen satt rett og slett ikke.

Mål: Morten L 9/11, Mounir 4/5, Hannes 3/3, Jørgen 3/5, Jonas J 3/8, Joshua 3/6, Mads 2/2, Truls 2/6

Topp tre:

1. Morten L
  2. Mounir og Jonas S
  3. Hannes

Da ble seiersrekka brutt og vi røk vi på hjemmebane, Jan Thomas. Overraskende nok var det for Kristiansand. Det hvilte en usikkerhet over laget både i forsvar og angrep og roen og den mentale tilstedeværelsen vi er vant til å se var borte. Hva gikk galt i dag?

«Vi gjør en dårlig første omgang, spesielt bakover. Kristiansand kom ikke med noe nytt som vi ikke hadde forberedt oss på, så da er det litt skuffende at vi ikke klarer å stoppe det. Dette endrer seg i andre omgang. Da står vi bra bakover, slipper 11 i andre mens vi slapp inn 19 i første. Syns vi har momentum i kampen i andre omgang, men blir litt mye bomskudd og ikke så gode vurderinger som vi ellers har hatt den siste tiden. Dette fører til en jevn kamp hele veien og det blir marginene som styrer hvem som vinner kampen. Tungt at det ble tap på hjemmebane, men vi får mobilisere til neste kamp som er borte mot Kolstad.«