Halden Topphåndball – Bækkelaget

NM – åttendelsfinale

Halden Topphåndball – Bækkelaget 34-29 (12-13)

Moro å være fra Halden i dag! Ulvene er videre i cupen!!

Halden åpnet strålende og ledet 4-0 etter 8 minutter. Morten Nergaard tok alt som kom og Ulvene hadde kontroll. Så kom en periode vi har sett før der skuddbommene kom hyppig og forsvaret sluknet litt. Bækkelaget kjente sin besøkelsestid, tok igjen og passerte et rådvilt Haldenlag.  Ulvene bommet mer enn de traff og hadde en total mangel på kontradekning, noe et kontringssterkt bortelag visste å utnytte. Morten reddet 10 av 16 skudd første 12 minutter (62 %!!), men uten hjelp fra forsvaret ble det ingen redninger de neste 10 minuttene.  Jan Thomas måtte ta time-out og Halden reddet et ok pauseresultat med 12-13. Morten hadde en redningsprosent opp imot 50 de første 30 og bidro sterkt til at Halden hang med i kampen.

Andre omgang startet bedre, men likevel litt nølende før Ulvene slo seg løs. 17-16 etter 7 minutter ble til 25-18 før det hadde gått 14 minutter. Halden var aggressive og koordinerte i forsvar, Bækkelaget ble stresset, Truls snappet baller, Morten reddet og Ulvene kontret flere mål på noen minutter enn de har gjort i hele serien hittil. Halden var skikkelig på over hele banen og ledet på det meste med 8 mål. Remmenhallen var i ekstase!! Så kom en periode der gamle synder dukket opp igjen. Dårligere skyting, lite struktur eller vilje i kontradekkingen og for mye vann mellom båtene i forsvar. Bækkelaget knappet stadig innpå og Jan Thomas måtte ta ny time-out. Det hjalp og Halden kontrollerte inn til en fortjent fem-målsseier.

Jonas Jensen var strålende, særlig i 2. omgang. 5 spillemål og en uendelig rekke målgivende pasninger. Han var et helt angrep alene til tider. Jørgen startet bra, men skjøt seg litt bort, Truls ble gående for mye på tvers i angrep i første omgang, men var med å snu kampen med offensivt angrepsspill i 2. omgang. Hannes var spillbar på strek hele kampen og stoppet på 7 mål og bandt i tillegg midtforsvaret godt i hop, sammen med Jørgen og Jonas Neve (som for øvrig fikk et svært strengt idømt rødt kort). Mounir blir stadig modigere på kant og nøler ikke lenger når han får sjansen. Og seriens toppscorer Morten Linder ble igjen toppscorer med 7 mål.

Det svingte en del av Ulvenes prestasjoner i dag, Det så ikke ut til at de har en god plan og struktur på kontradekkingen og Bækkelaget var nådeløse når de fikk sjansen. Ulvene viste liten vilje og årvåkenhet i denne fasen av spillet – bl.a. på raske avkast fra gjestene. Bortsett fra en hysterisk god periode da de spilte skjorta av gjestene var de heller ikke noen trussel i egen kontra. Her er det fremdeles en del å hente. Men når energien og trøkket er tilstede i laget er de rett og slett rå-gode. Da sitter også samspillet skikkelig bra. Det er bare slå seg løs altså!!

Scoringer: Morten L 7/9, Hannes 6/9, Mounir 5/7, Jonas J 5/9, Jørgen 4/9, Truls 3/4, Mads 3/9, Jonas N 1/1 v

Redningsprosent: Morten Nergaard 37

Oppsummert: En skikkelig god kamp mot en god motstander og godt skritt oppover forhold til de to siste kampene – Nå er det kvartfinale!

Topp 3

1.      Morten Nergaard

2.      Jonas Jensen

3.      Hannes, Mounir og Morten

Grattis med avansement i cupen, Jan Thomas! Her svingte det fra det litt tafatte til fullt trøkk. Hva er du mest fornøyd med i dag?

«Takk!! Det var en deilig seier.. ikke helt enig at det var tafatt. En liten periode i andre omgang som ikke var topp, men gutta jobber og har som du sier fullt trøkk. Føler vi har det hele kampen, men det svinger jo litt i løpet av kampen. Veldig deilig å se vi holder strukturen bakover og spiller på det vi lykkes med i angrep. Forsvaret var i store perioder meget bra og Morten sto en meget god kamp. Det legger grunnlag for seieren samt at vi er solide fremover. Ting å rette opp er at vi må enda hurtigere hjem og unngå så mange raske avkast imot. Stolt av laget i dag og den innsatsen de legger ned«

Der satt den Morten Nergaard! Herlig første omgang av deg og viktige redninger i 2 omgang. Hvordan var samarbeidet med forsvaret i dag – var det litt opp og ned?

«Deilig med seier!:) Vi kriger bra bakover i dag og det er ett steg i riktig retning. Detter litt i 2 omg., men samtidig presser vi de til å ta mye skudd som går over/utenfor!«