Halden Topphåndball møter Bækkelaget – Halden
Foto: Hans Petter Wille

Halden Topphåndball møter Bækkelaget

Det er 4.runde i NM, og kampen går søndag 26. september kl. 18.00 i Bunkersen

Ulvene gikk på en skikkelig smell i siste seriekamp mot Haslum og Bækkelaget fikk sitt første tap for sesongen mot Drammen onsdag. Det betyr at vi får se to lag som må riste av seg tapet og reise kjerringa.

Bækkelaget har et ungt og spennende lag som spiller meget hurtig håndball, så her må Ulvene være våkne fra første sekund. I tillegg har de en god keeper i Nikolai Wiig og eliteseriens toppscorer de siste årene Emil Sundal.…

Vi spør assistenttrener Sigvald Andreassen hva han tenker om søndagens NM-kamp

Det ville seg ikke mot Haslum, SigvaldL Her kom Halden til kort og vi har bl.a. mye å hente i forsvarsspillet vårt. Nå er det Bækkelaget og NM som gjelder. Gjestene har vært stabilt gode i serien, men fikk bank av Drammen i går. Hva kan vi vente oss av Bækkelaget i Remmenhallen søndag og hva må Ulvene gjøre for å fortsette sin vei mot Spektrum?

«Forsvarsspillet var langt under pari mot Haslum. Vi var på etterskudd alt for ofte og tapte de aller fleste duellene kampen igjennom- noe 37 innslupne viser. Samspillet mellom et aggressivt, godt organisert forsvar i samspill med målvaktene må være der hver gang man spiller kamp i eliteserien hvis man skal vinne. Samtidig må vi jobbe med å forbedre uttellingen fremover, litt som sist mot Nøtterøy misser vi for mange gode muligheter.

Og når forsvaret ikke sitter helt, koster det mye, som oftest seieren. BSK var gode sist år, startet veldig godt i år i tillegg, i både hjemlig serie og i europacup. Oslo-laget styres av Jørgen Laug som virkelig har klart å stabilisere laget over de to siste sesongene. De har Emil Sundal på HB som har vært suveren toppscorer de siste sesongene. I tillegg har de en veldig god midtblokk begge veier med Trym Johnsen på vb, Aksel Strupstad på linja, Peter Christensen i midten og nevnte Sundal.

Vi må virkelig gire opp i forsvar og få riktig høyder og nok fysisk kontakt bakover slik at vi gir Bækkelaget dårlig arbeidsvilkår i sitt angrepsspill. Vi må ta styringen og kontrollere kampen med energi og engasjement. Det er vi sikre på at vi skal klare. Fremover må vi fortsette å skape like mye som vi har gjort tidligere kamper til nå, det er bra! Vi møtte dem i siste treningskamp før alvoret startet denne sesongen og da gikk vi seirende ut med en ettmålsseier, sist sesong fikk vi kun en kamp mot de gule fra høgda og da tapte vi med et etter at vi brant en straffe da tiden var ute. Så det ligger an til en ny tett kamp.«

Av: Odd Petter Nilsen