Man trur jo Halden skal slite litt hvert år – Halden
Tom-Eirik Skarpsno er tilbake som sjef for tittel-grossist Haslum

Man trur jo Halden skal slite litt hvert år

Tom-Eirik Skarpsno har vært en av eliteseriens mest markante trenere i en årrekke. Han har ikke markert seg som en gaulende fjellape på sidelinjen, men snarere med en svært lang rekke med titler som trener for "sitt" Haslum. Tom-Eirik er trolig den aktive treneren som har flest titler å skilte med per i dag. Men i år har Haslum hatt en vond seriestart og skal allerede til onsdag være verter for Ulvene i Nadderud Arena.

Haslum var i en årrekke medaljekandidat og tok titler sesong etter sesong. Med deg ved roret gjenskapte dere prestasjoner på løpende bånd. De siste sesongene har Haslum vært litt lenger unna toppen. Hva tenker du er forskjellen nå ift tidligere? Er det snakk om små justeringer for å finne flyten, eller er det større forskjeller du kan peke på?
– Tiden er jo stadig i endring, også håndballen. Og Haslum er ikke, eller har ikke, vært best på det vi var bra på før: Spillerlogistikk og langsiktighet.

For er par år siden valgte du å prøve ut en trenerkarriere i Danmark der du var assistenttrener for TTH Holstebro. Hvordan var det livet og hvorfor vendte du relativt raskt tilbake igjen?
– Det var et veldig artig år i TTH. Lærerikt og spennende. Jeg savnet endel annet rundt håndballen og ikke minst Norge.

Haslum har vært flinke til å få opp nye talenter i mange år og har et tett samarbeid med Wang Toppidrett som også har vært din arbeidsplass i kombinasjon med trenerrollen i Haslum. Hvor viktig har denne koblingen vært for at Haslum har vært en «talentfabrikk»?
– Vi er generelt flinke til å dyrke fram mange gode talenter. Både i egen klubb og sammen med skolene rundt oss. Begge er viktige for å holde dette ved like.

Har dere noen nye unge spennende spillere i stallen som du tenker vil slå igjennom i år – og evt hvem?
– Det er mange gode spennende gutter i øregangene 04-05-06, men jeg ønsker ikke å framheve enkeltspillere nå.

Dere har hatt en tøff start i årets sesong med tap mot tre medaljekandidater Runar, Elverum og Arendal. Det er ikke krise å tape mot disse motstanderne, men sifrene var ikke pene mot Runar og Elverum. Stresser det deg på noe vis, eller er du så trygg på at arbeidet dere gjør vil gi resultater snart?
– Det er aldri noe gøy å tape. Uansett hvem du spiller mot. Jeg vil ikke si at det stresser, men realiteten er realiteten. Vi har trua på at vi skal kunne prestere på et jevn høyere nivå framover.

Hvilke tanker har du generelt om Haldens lag i år?
– Man trur jo Halden skal slite litt hvert år men så finner de noen ålreite spillere også er de å regne med i år igjen. Kanskje hvassere enn tidligere også.

Hvilket bilde av kampen mellom Halden og Haslum ser du for deg? Er begge lag uforutsigbare slik at det vil svinge voldsomt og alt kan skje, eller har du mer tro på en jevn og tett kamp?
– Jeg tror det blir jevnt og tett, også er det ofte hjemmelaget som stikker av med ett litt lengre strå?

I den situasjonen Haslum er med tre tap, har dere mer fokus på dere selv enn motstanderen, eller er forberedelser stort sett helt like til hver kamp?
– Planen er ganske lik på tross av noen tap mot gode lag. Vi kan ikke endre kurs på grunn av noen skjær i sjøen.

Hvilke spillere vil Haslum evt ha ekstra fokus på, og hva bør Halden evt passe ekstra godt på
– Bakspillere på begge lag blir helt klart sentrale.

Vi ønsker begge lag lykke til, men ser gjerne at det bortelaget som trekker det lengste strået denne gang. Kampen finner du i Nadderud Arena onsdag 22. september kl 1830 – eller via en videostream hos en lokalavis nær deg.