Halden er alltid vanskelige i bunkersen – Halden
Rasmus Carlsen fra 2013-14 sesongen

Halden er alltid vanskelige i bunkersen

For Halden er håndballfamilien viktig, og har du først vært en del av familien, så glemmer vi deg aldri. Vi har tatt en prat med en av våre tidligere ulver som for tiden spiller for "lille-Halden" - Kolstad. Det blir gjensyn med "skap-haldenserne" Rasmus Carlsen, Gabriel Setterblom og Rasmus Mølgaard i oppgjøret mellom Halden og Kolstad som spilles søndag 12. september kl 1600 i Remmenhallen.

Rasmus Carlsen var sammen med Rasmus Bech to spillere som bidro til å løfte Halden fra «nesten eliteserie» til opprykket for 7 år siden. Også i eliteserien, var Rasmus C en nøkkelspiller for Halden. Om vi ikke husker feil, så har Rasmus selv sagt noe sånt som «jeg kom som en gutt, og dro som en mann» i den forstand at han utviklet seg både som spiller og menneske i Halden. Og voksen må man jo bli når man blir foreldre slik han og Johanne ble under sine år i Halden.

Opprykket til eliteserien er endelig i boks etter 5 års hardt arbeid. Foto: Hans Petter Wille

Etter noen forsøk som profesjonell i utlandet i HC Midtjylland og franske Limoges, vendte etterhvert Rasmus tilbake til Norge hvor han landet hos Kolstad i Trondheim. Et sted hvor han og Johanne trives og hvor familien har gått fra tre til fire

-Hvordan er hverdagen din i Trondheim, Rasmus?
Hverdagen i Trondheim flyr avsted. Yngstemannen Benjamin har siste året i barnehagen, mens Rebecca nettopp er begynt på første trinn. Så det er er mye nye inntrykk for tiden. Utover det jobber jeg i DNB hvor jeg har en 30% stilling. Jeg sitter på kredittavdelingen og blant annet vurdere forskjellige søknader og prater med kunder. I tillegg til dette studere jeg til finansøkonom i Danmark via fjernstudie. Barna har funnet seg godt til rette. De snakker dansk hjemme og norsk i barnehage og skole. Benjamin tar det på trøndersk som om det var morsmålet hans.

-Har dere falt til ro i Trondheim ut aktiv karriere eller er det ambisjoner og å spille på enda høyere nivå?
Jeg håper og tror på at jeg skal avslutte karrieren min i Kolstad. Vi er riktig glade for det her i Trondheim og føler oss veletablerte, så ambisjonene ligger i å vinne titler med Kolstad Håndball.

-Er planen å vende tilbake til Danmark til slutt, eller blir det nordmenn av dere?
Vi skal nok tilbake til Danmark på et tidspunkt. Besteforeldrene hjemme i Danmark vil nok ikke bli fornøyd hvis jeg sa noe annet.

-Hvordan vurderer du Halden i årets REMA 1000-liga?
Halden har et spennende lag. Mye bra kvalitet på plassene og dessuten er Halden alltid vanskelige i bunkersen, så de skal nok få en god del poeng der. Om det blir nok til sluttspillet, det må tiden vise. Men jeg vil nok tippe dem på en sluttspillsplass.

-Kolstad er jo «lille Halden» ;-). Hvilke Halden spillere tror du Kolstad vil ha etter denne sesongen 🙂 ?
Hahaha, jeg avslører ikke våres fremtidige planer :-).

-Velkommen til oss Rasmus, og lykke til på kamp selv om vi håper på hjemmeseier.

Alle foto: Hans Petter Wille
Tekst: Erlend Lund