Gutta er i gang igjen – Halden

Gutta er i gang igjen

Halden Topphåndball er i gang med forberedelsene til en ny og forhåpentligvis «normal» sesong.

Treningen startet opp igjen onsdag 21.7 i Halden med alle gamle og nye spillerne på plass.  Det er viktig å starte tidlig med trening for å være forberedt på seriestart fra 1.september. Da er det hjemmekamp mot Sandefjord. Trening før en ny sesong starter med å gjennomføre tester på 3000 meter og styrketester.

Hovedtrener Jan-Thomas Lauritzen forteller at det er gledelig å se at flere av gutta hadde brukt friukene borte fra fellestrening til å ha trent godt. Gruppa som helhet har jobbet godt igjennom sommerpausen og det ga utslag for mange gode resultater og flere satte nye personlige rekorder.

Jan Thomas synes oppstarten har vært meget positiv. «Det er deilig å komme i gang igjen og fint å bli kjent med de nye spillerne også for sesongen. Førsteinntrykket er at det er en god gruppe som virker sultne på en ny sesong»

Treningshelg

HTH avsluttet den første treningsuka med en treningshelg med overnatting på Scandic Brennemoen i Indre Østfold med håndballtrening i Eidsbergshallen. Som første treningshelg var fokuset å bli bedre kjent med hverandre.

Gjennom sosiale og relasjonsbyggende treningsøkter er hovedtrener og assisterende trener Sigvald Veim Andreassen opptatt av at gutta skal skape trygghet til hverandre. Håndballsøktene har hatt fokus på en del terping og drilling, teamsarbeid, problemløsning, skadeforebyggende trening, samt å kartlegge forventningene.

Forventninger: I starten av treningshelgen ble spillerne stilt spørsmål om forventinger de har til hverandre på laget og hva som må til for å prestere på et topp nivå gjennom sesongen. Skal vi arbeide godt sammen som et lag må vi også være samstemte om forventningene.

I tillegg til håndballtrening fikk gutta en god styrkeøkt i gode omgivelser på A.C.E Racket treningssenter.

Teamsarbeid og problemløsning: Det ble gjennomført konkurranseinspirerte treningsøkter som la vekt på teamsarbeid og problemløsning. En del av jobben nå i oppstarten og frem imot seriestart er å skape gode relasjoner til hverandre som holder i med og motgang. Som «vanlig» har vi hatt noen utskiftninger i spillerstallen, og derfor er det viktig at vi lærer hverandre å kjenne og å jobbe mot et felles mål. Teamsarbeid er noe vi trenger når vi står på banen sammen og har et ønske om å vinne. Det var viktig å få testet ut spillergruppen i øvelser der man er avhengige av å samarbeide med andre for å lykkes.

Andre fokusområder hovedtrener og assisterende trener har vært gjennom er på skadeforebyggende trening, vurderinger av spill og småspill samt detaljer i forsvarsspillet og angrepsspillet. Det ser lovende ut i begge faser, og kampen om spilletid ser krevende og hard ut.

Litt morsomheter under helgens treninger var også på programmet. Nemlig en konkurranse på hvem av spillerne som var best i eggkasting. Linjespillerne Hannes og Bjerke stakk av med seieren med et kast på godt over 50 meter.

Oppsummering etter helgen er at det blir en meget spennende tropp for kommende sesong. Det er godt å være i gang igjen.