Unikt rekruttsamarbeid på toppnivå! – Halden

Unikt rekruttsamarbeid på toppnivå!

Gutteløftet i Østfold Håndballen er et ambisiøst og unikt rekrutteringssamarbeid med fem andre klubber i gamle Østfold for unge gutter. Elitelaget i Halden Topphåndball står som flaggskipet og samarbeider med breddeklubbene TTIF håndball fra Halden, HK Eidsberg, Sarpsborg IL håndball, Rolvsøy IF og Gamle Fredrikstad håndballklubb. Samarbeidet gjelder for junior- og seniorhåndball.

Rekrutteringssamarbeid

Sammen vil vi sitte på en kompetanse og et konsept som veldig mange spillere kan dra nytte av i fremtiden

Vårt felles mål er å utvikle unge håndballspillere slik at de får større glede av håndballen. Samtidig ønsker vi å heve spilltilbudet og kompetansen i klubbene vi samarbeider med, og med dette ønsker vi at spillerne blir i sine moderklubber lengre. Dette vil ha stor verdi for spillerne og klubben, samt region og landslag på sikt.

Målsettingen med samarbeidet er å bygge opp guttehåndballen i Østfold. Hovedtanken er å gjøre avstandene mindre fra Halden Topphåndball som en prestasjonsklubb på herresiden i Østfold og ned til aldersbestemte lag. Dette gjennomføres ved at klubbene i Nedre Glomma samarbeider både i sin helhet, men også på de enkelte årganger der det er naturlig.  Slik fremmes både bredde og topp ved å gi flere et spilltilbud primært på eldre junior og senior nivå.

I klubben sier vi «gutteprosjektet», men alle samarbeidsklubbene som er med har de også jentelag. Når vi er ute på besøk og har treninger vil begge kjønn være representert på treningene og få like mye fokus fra oss. Vi har også samarbeid med Halden HF som primært har jentelag, dette samarbeidet har i nesten lik grad samme funksjon som «Gutteløftet».

Foreldretrenere har blitt klubbenes viktigste ressurs. Sammen i prosjektet kan vi gå inn å hjelpe klubbene med å øke forståelsen og kompetansen til klubbenes (foreldre)trenere. Det er en økende tendens at foreldre tar egne grep og legger til rette for at barna deres skal få et best mulig utviklingstilbud på utsiden av sitt primærmiljø. Derfor er det fint at dette kan gjøres innad i egen klubb gjennom dette felles prosjektet i Nedre Glomma.

Flest mulig, lengst mulig. Bakgrunnen for samarbeidet er at et redusert spilltilbud på eldre junior og senior nivå stadig er et aktuelt problem i de fleste klubber i Norge. Det er kun de største klubbene som har gode rutiner, men også der sliter man med å få frem spillere til sine A-lag. Sammen i prosjektet ønsker vi «flest mulig, lengst mulig».

På den måten sørger vi for at alle guttemiljøene innenfor håndball i Nedre Glomma har et attraktivt tilbud. Hovedfokuset for trening vil være spillerutvikling og treningskultur. Vårt felles mål er å utvikle unge håndballspillere slik at de får større glede av håndballen. Samtidig ønsker vi å heve spilltilbudet og kompetansen i klubbene vi samarbeider med, og med dette ønsker vi at spillerne blir i sine moderklubber lengre. Dette vil ha stor verdi for spillerne og klubbene.

Prosjektet har en todelt struktur hvor man ønsker på tvers av klubbgrensene å fokusere på:

 1. Klubbutvikling
 2. Lagutvikling

I sesongen 2020-2021 stilte samarbeidet med følgende lag for å gi best mulig rom for utvikling:

 • HTH Rekrutt – 2.divisjon
 • GFHK- 3. divisjon
 • Tistedal TIF- 3.divisjon
 • HK Eidsberg- 4.divisjon
 • I tillegg hadde man 2 regions serielag og var påmeldt til Lerøy-serien (nasjonalserie) og NM G20

Gjennom hele sesongen hospiterer 6-10 stk spillere på A-laget.

Spillere som til nå har vært gjennom prosjektet og er en del av A-stallen til HTH:

 • Jonas Stenersen (Jr-landslag)
 • Mounir Chehri
 • Marius Rossfjord (Jr-landslag)
 • Kristian Bjerke
 • Lars Oscar Kaaterud

Også disse kom gjennom prosjektet og spiller nå for andre klubber:

 • Kasper Lien (Jr.-og A-landslagsspiller)
 • August Storbugt (U og Jr-landslag)

Stolt sponsor av Halden TH 2: