Et håndball eventyr er over – Halden

Et håndball eventyr er over

Vår lokale helt, Kristoffer Henriksen avslutter sin kontrakt med Halden topphåndball. Etter mange år der han har fått med seg hele håndballeventyret til klubben fra avansement opp til Eliteserien og ikke minst bragden der han avgjorte semifinalen mot ØIF Arendal som sendte laget til Oslo Spektrum og sørget for NM-sølv i 2018.

Trives i Halden

Kristoffer har fått høre at han kunne spilt i Europa om han ønsket det. Potensialet til Henriksen kunne ført han ut i de store europeiske ligaene i følge hovetrener Jan-Thomas Lauritzen.

– Det er et alternativt liv jeg kunne hatt om ting hadde ligget til rette for det. Men jeg lever et komplett liv i Halden med familie og venner –

Noen superstjerne har Kristoffer egentlig aldri ønsket å være. For drømmen om å være håndballproff har egentlig vært ikke-eksisterende. Jeg har alltid hatt det bra der jeg har vært. Jeg har ikke hatt noe behov for å dra noe annet sted.

Slitt med skader

Henriksen har ikke bare hatt det enkelt på veien mot bragdene. Han har møtt på utfordringer på veien. Han fikk operert begge knærne etter å ha slitt med «jumpers knee» i flere år, og en skulder som ble dratt ut av ledd. Det er litt derfor jeg aldri har fått satset og trent regelmessig.

Selv den dag i dag sliter Henriksen med å kaste skikkelig. Han må ty til underarmskast i stedet for overarmskast, og får ikke skutt like hardt som tidligere. Men som han selv sier, det er jo tydeligvis bra nok.

Fulle dager

En kombinasjon av at kroppen ikke fungerer optimalt samt et liv med full jobb i tillegg til å ha en familie å ta seg av, har ført til svært lite tid til håndballtreninger de siste årene. Jeg kommer til å savne å være sammen med gutta på laget. Dette er en kompisgjeng og alle unner hverandre suksess. Det er et flott lag å være i!

Halden Topphåndball takker en av Haldens store idrettssønner for all tid og bragder han har gitt klubben.

Kilde: https://www.nettavisen.no/sport/handball/kristoffer-henriksen-tror-halden-kan-overraske-i-nm-finalen/s/12-95-3423559304