Hovedtrener og landslagslegenden til Salmingcamp! – Halden

Hovedtrener og landslagslegenden til Salmingcamp!

Jan Thomas Lauritzen er Halden Topphåndball’s (HTH) egen hovedtrener og er kjent for å ha nest flest landskamper i håndball for Norge gjennom tidene. Under årets Salming Håndballcamp 23-15 juni 2021, vil legenden selv være instruktør og dele av sin erfaring fra 254 landskamper og med 557 mål.

 Jeg håper å få treffe mange håndball ungdommer på årets Salming håndballcamp. Det skal bli skikkelig gøy med mange aktiviteter og noen lærerike dager.

Jan Thomas Lauritzen

På Salming håndballcamp vil det være fokus på mye teknikktrening, men også hvordan lagspillet håndball fungerer og hvordan vi kan gjøre hverandre best mulig på banen. Vi håper alle er sultne på å spille håndball etter en lang periode med lite aktivitet pga covid pandemien.

Hovedtrener for Halden Topphåndball

Hovedtrener

Etter at Jan Thomas la opp som spiller i 2014 er han nå arbeidet som hovedtrener for Halden Topphåndball. Han startet først som trener for HHK damene i Grundigligaen 2016/17 sesongen, men tok deretter over Halden Topphåndball Herrer sesongen 2017/18. Høydepunktet i trenerkarrieren har til nå vært NM finalen i 2018. «Det å komme til NM finale med det laget var bare så utrolig stort»

Siden 2018 har Jan Thomas vært Ungdomslandslagstrener for gutter 18 år, sammen med trenerkollega Johnny Jensen. «Det er utrolig spennende å oppleve juniorårene til unge håpefulle håndball talenter. Det inspirerer meg veldig som trener å være med på å utvikle de gjennom den erfaringen jeg har opparbeidet meg gjennom et langt håndball-liv.

Et liv som håndballspiller

Jan Thomas Lauritzen (47) har lang fartstid innen håndball:

  • Gjennom oppveksten i Skjeberg, Østfold, ble alle junior årene spilt i Sarpsborg idrettslag. Landslagskarrieren startet i ung alder med deltagelse på diverse junior og ungdomslandslag.
  •  I 1993 vant Sarpsborg I.L NM for juniorer gutter 18. Etter det gikk ferden videre til eliteseriespill i Urædd.
  • Det ble to år i eliteserien med Urædd før det gikk videre til Viking håndball i Stavanger.
  • I perioden fra 1995-2000 ble han seriemester og cupmester 2 ganger med Viking. Et av høydepunktene var å kvalifisere seg for Champions League og komme til semifinale i EHF cupvinnercupen.

Fra 2000 til 2009 var han utenlandsproff i følgende klubber:

  • Tusem Essen 2000-2004 (Bundesliga)
  • Tus Nettelstedt Lübbecke 2004-2006 (Bundesliga)
  • SG Flensburg- Handewitt 2007-2009 (Bundesliga)
  • Bjerringbro-Silkeborg 2009-2011 (Danmark)

Høydepunkt i utlandskarrieren var å bli nummer 2 i Bundesliga ved to anledninger med SG Flensburg samt spille champions League finale i 2007. Etter proffkarrieren ble neste stopp TTIF/Halden Topphåndball med et stort ønske om å rykke opp i Rema-1000 ligaen. Dette klarte vi i 2014!

Det føltes fantastisk å avslutte en idrettskarriere med å rykke opp i Rema-1000 ligaen for en østfoldby som Halden

Jan Thomas Lauritzen

Etter å gi seg som spiller i 2014 er Jan Thomas nå hovedtrener for Halden Topphåndball.