Halden Topphåndball satser stort på rekruttering – Halden

Halden Topphåndball satser stort på rekruttering

Unikt rekruttsamarbeid på toppnivå – «flest mulig, lengst mulig»!

Generalsekretær i Norges håndballforbund, Erik Langerud omtalte prosjektet på denne måten i en pressemelding, våren 2020.

Det er et veldig spennende samarbeid Halden topphåndball og de fem partnerklubbene har fått på plass. Her har det vært lagt ned et solid arbeid. På guttesiden er dette så vidt jeg vet, det mest omfattende samarbeidsprosjektet som har vært etablert i det området noensinne. Det er gledelig at toppklubber som Halden topphåndball aktivt bruker NHFs muligheter for partnerklubbsamarbeid som gir spillere økt motivasjon og mål å strekke seg etter.

Erik Langerud

Det ambisiøse og unike rekrutteringssamarbeidet til Halden Topphåndball er nå inne i sin sjette sesong, men før denne sesongen ble formatet endret til å inkludere nye klubber inn. Prosjektet består i dag av Elitelaget Halden topphåndball som flaggskipet, og med breddeklubbene TTIF håndball fra Halden, HK Eidsberg, Sarpsborg IL håndball, Rolvsøy IF og Gamle Fredrikstad håndballklubb. Samarbeidet i dag gjelder for junior- og seniorhåndball.

Vårt felles mål er å utvikle unge håndballspillere slik at de får større glede av håndballen. Samtidig ønsker vi å heve spilltilbudet og kompetansen i klubbene vi samarbeider med, og med dette ønsker vi at spillerne blir i sine moderklubber lengre. Dette vil ha stor verdi for spillerne og klubben, samt region og landslag på sikt.

Målsettingen med samarbeidet er å bygge opp guttehåndballen i Østfold. Hovedtanken er å gjøre avstanden fra Halden Topphåndball som er prestasjonsklubben på herresiden i Østfold, og ned til aldersbestemte lag mindre gjennom at klubbene i Nedre Glomma samarbeider både i helhet, men også på de enkelte årganger der det er naturlig. Dette for å fremme både bredde og topp gjennom sammen gi flere spilltilbud primært, på eldre junior og senior.

Dette skal være med på å sørge for at guttemiljøene i Nedre Glomma har og er et attraktivt tilbud til alle gutter i Østfold. Hovedfokuset for trening vil være spillerutvikling og treningskultur.

Bakgrunnen for samarbeidet er at et redusert spilltilbud på eldre junior og senior er stadig mer aktuelt problem i de fleste klubber i Norge. Det er kun de største klubbene som har gode rutiner, men også der sliter man med å få frem spillere til sine A-lag. Sammen i prosjektet ønsker vi «flest mulig, lengst mulig».

Prosjektet har en todelt struktur hvor man ønsker på tvers av klubbgrensene å utvikle både klubbene i tillegg til lagsutvikling.

Spillere som til nå har kommet gjennom prosjektet og er en del av A-stallen til HTH er Kasper Lien (Jr.-og A-landslagsspiller), August Storbugt (U og Jr-landslag), Jonas Stenersen (Jr-landslag), Marius Rossfjord (Jr-landslag), Mounir Chehri.

I sesongen 2020-2021 stilte samarbeidet med følgende lag for å gi best mulig rom for utvikling

  • HTH Rekrutt – 2.divisjon
  • GFHK- 3. divisjon
  • Tistedal TIF- 3.divisjon
  • HK Eidsberg- 4.divisjon

I tillegg hadde man 2 regionsserielag og var påmeldt til Lerøy-serien (nasjonalserie) og NM G20

Lagene vi stiller gjennom prosjektet er nå som følger:

  • Halden topphåndball Gutter 18
  • Halden topphåndball Gutter 20
  • Halden topphåndball 2

Vi takker trademax.no for sponsing av denne saken og oppfordrer dere alle til å benytte linken til deres hjemmeside for å sjekke ut de flotte produktene de tilbyr!