Elverum – Halden Topphåndball (33 – 29) – Halden

Elverum – Halden Topphåndball (33 – 29)

Ulvene startet kampen sterkt og ledet 1-3 etter 5 minutter. Så ble det bare rot, med skuddbom, tekniske feil og passivt forsvarsspill. Elverum ledet 7-3 etter 9 minutter. Jan Thomas tok time-out og fikk roet hodene og flyttet ut forsvaret. Det hjalp en stund. Halden kom inn i kampen igjen og knappet innpå noen mål før det kladdet seg til igjen. Det førte Elverum opp i en komfortabel 15-8-ledelse før Ulvene startet en langspurt inn mot pause. Da var de skikkelig gode, sto riktig i forsvar og satte skuddene sine, slik at pauseresultatet ble 18-14. Bertram hadde en god 1. omgang i mål og reddet bl.a. flere 100 % sjanser + to 7-metere, men fikk lite hjelpe av forsvaret i perioder. Martin og Mitro hadde stilt inn skuddarmen og Toke var feilfri på straffer. Mye bra altså, men uryddig, ujevnt og dårlig skjerping for ofte til å holde skikkelig følge med gjestene. Elverum fikk flere enkle mål etter skuddmiss og tekniske feil fra Halden og Ulvene ble derfor jagende hele omgangen.

I andre omgang var forsvaret mer på og aggressivt. Bra trøkk og lite feil i angrep førte Ulvene opp på hekkbølgen til hjemmelaget etter 9 min og stillingen 21-19. Så var det litt samme leksa med dårlig vurderinger i begge ender av banen og Elverum dro ifra igjen. Dette gjentok seg flere ganger utover omgangen: Ulvene spiller godt og knapper inn, for så å rote det til og komme på hæla.

Dette var kamp som ikke kom helt i gang for Halden som lag. Selv om det var mange gode enkeltprestasjoner og kombinasjoner, så hang helheten ikke i hop. Da er det i grunnen ganske imponerende å spille jevnt (som vanlig) med Elverum i Terningen. Moralen er god og Ulvene sprekker ikke slik de kunne gjøre i fjorårets serie. Dette er lovende for resten av sesongen.

Men de må ikke være så gavmilde!!

Martin ble toppscorer med 7 mål på 9 skudd og leverte virkelig varene. Bertram var solid, men ikke overmenneskelig. Mounir spilte sin beste kamp for året, da han kom innpå i andre omgang og scoret 2 kjappe mål og hadde flere gode aksjoner. Kristoffer spilte mer i angrep enn vanlig og bør få flere sjanser. Han er skuddfarlig, spilleklok og roter sjelden bort ballen. Toke viser seg å være et funn som straffeskytter og bortsett fra en dårlig lobb over mål i sluttsekundene var han feilfri i angrep. Feilfri skyting hadde også Rasmus med 3 på 3.

Surt å tape, men mye bra å ta med seg inn mot Drammenkampen. Litt lengre perioder hvor alle er på og skjerpa, så blir dette bra!

Topp tre

1. Bertram
  2. Martin og Toke
  3. Mounir, August og Rasmus

Litt sløsing med mulighetene i dag Jan Thomas. Vi gir bort mye?

Nok en jevn kamp igjen til slutt, men for å ta med noen poeng blir det for mange bom og tekniske feil. Det gjør at Elverum får litt for mange lette kontringsmål. Vi sliter bakover i første omgang og blir for lett krysset vekk. Får bedre styr på det bakover i andre omgang. Moral og innstilling er der hele kampen, godt å se at nivået er der mot de beste, men som sagt litt for mange feil sett over ett.