Nærbø – Halden Topphåndball 30-30 (15-15) – Halden

Nærbø – Halden Topphåndball 30-30 (15-15)

Viktig poeng til Ulvene på Jæren.

Halden kom tregt i gang på bortebane. Hele laget var litt forsiktig og ubesluttsomt i både angrep og forsvar og Nærbø tok kontroll og ledet 8-5 etter halvspilt omgang. Så våknet Ulvene. To kjappe av William, ett hver for August og Mitro og så var Halden i føringen. Der holdt de seg stort sett gjennom hele kampen. Dette var en litt rotete kamp  som bølget mye fram og tilbake i 60 minutter. Det var ganske mange tekniske feil og skuddbom for begge lag og de fulgte hverandre inn til pauseresultat 15-15.

Ulvene startet 2. omgang bra og scoret to kjappe mål, men så falt de litt sammen og inviterte Nærbø inn i kampen igjen. På stillingen 25-22 til Ulvene og ballkontroll var det en gylden mulighet til å avgjøre kampen, men rot og skuddbom fjernet muligheten. Halden hadde flere muligheter til å sikre seieren senere i kampen også, men var ikke skarpe nok da det gjaldt. I kampavslutning gikk Nærbø fra 27-29 til 30-29. Nærbø klarte å rote bort ballen to ganger det siste halvannet minuttet og William passet på å kontre inn en utlikning. Så ble det feil på feil på begge lag ut kampen og dermed poengdeling.

Det var nok en litt heldig kampavslutning sett med Halden-øyne. Nærbø var nærmest 2 poeng på tampen, men Ulvene burde ha avgjort kampen til sin fordel tidligere.

Ulvene sto svært godt i midtforsvaret i dag og presset avslutningene til hjemmelaget ut på kant. Bertram var dessverre menneskelig dag og fikk ikke tak på noen kantavslutninger før langt ut i 2. omgang. Vingene til Nærbø var svært effektive og scoret for øvrig 17 mål.

Noen slappe returløp og flere skudd på litt dårlige sjanser ødela Haldens seiersmuligheter. Ellers var det godt kriget av Ulvene. Poeng på bortebane er ikke hverdagskost

William ble toppscorer med 8 mål på 12 skudd. Toke scoret 6 på 9 og hadde flere gode innspill. Mitro scoret på 5 av 12.

Topp tre

1. William
  2. August og Rasmus
  3. Toke

Din beste kamp hittil Toke – det svingte på alle måter?

–        Ja, vi får en dårlig start på kampen og kommer hurtigt bagud med 4. Vi rykker sammen i bussen og slider os tilbage og leder et par gange på slutten af første omgang. De første 20 minutter af 2. omgang føler vi os i kontrol, både defensivt og offensivt. Vi er oppe og lede med 4, men derfor begynder vi at lave lidt personlige fejl, og vi kommer bagud med 1.

Med sammenholdet på laget for vi slidt os til et point (vores første på bortebane) og det var digg, trods at der var mulighed for to.

Nærbø er et gøy sted å spille. De har mange publikum til at støtte dem, men vi holder hovedet koldt da poengene skal fordeles.

Personligt var det digg at spille på det niveau jeg vet jeg kan spille på hver gang 🙂

Gratulerer med 1 poeng på bortebane William – gikk alt etter planen?

–        Nja, vi roter en del i returløpet vårt. Syns vi står veldig bra i etablert egentlig hele kampen. Går litt vekk fra konseptene i andre omgang når de henter opp, og det gjør at vi sliter litt. Jeg syns laget kriger ekstremt bra, men det er litt surt at vi sitter med følelsen av at vi burde og kunne tatt to poeng. Men det skal sies at det ikke er så mange som tar poeng i Nye Loen, så man kan ikke være for deppa. Nå skal vi ta to poeng mot Runar på onsdag, så har første halvdel av sesongen vært rimelig bra sett under ett.

Sterkt bortekamp, men litt rotete i perioder Jan Thomas?

–        Ja, vi har jo gode muligheter egentlig til å ta to poeng, spiller solid og leder 27-24. I en liten periode der avslutter vi angrepene litt hurtig og Nærbø får noen mål på kontra, så er det helt jevnt igjen. Fornøyd med å ta ett poeng på en meget tøff bortebane og guttæne gir alt, så det var en sterk prestasjon.