Halden Topphåndball – Runar Sandefjord 33- 31 – Halden
Rasmus og Gabriel var toneangivende i kveldens seier mot Runar

Halden Topphåndball – Runar Sandefjord 33- 31

Til tross for en fantastisk start av hjemmelaget, ble det til slutt hard kamp om poengene i Remmenhallen.

Ulvene gikk ut i hundre og ledet 13-6 etter 17 minutter. Full kontroll altså! Skuddene satt og Dragan sto godt. Så gikk gardina ned for hjemmelaget og etter 25 minutter hadde Sandefjordingene scoret 6 mål til, mens Ulvene ikke hadde satt en eneste ball i mål. 13-12 altså! Midtforsvaret var overraskende tamt og passivt og Runars bakspillere, anført av en meget god Kennie Boysen scoret som de ville. Etter 8 minutters måltørke for Halden fant Truls nettmaskene, Ulvene kom litt i gang igjen og hjemmelaget gikk til pause med 17-15 ledelse. Dette var en omgang som svingte fra strålende til passivt og nølende. Ulvene var ikke helt i balanse og publikum var forberedt på at dette kunne gå alle veier, med Nærbø- og Bodøkampene frisk i minne.

Halden startet andre omgang på samme måte som de startet første. Gabriel x 3 og Truls x1 uten mål imot førte Ulvene 6 mål foran etter kun 4 minutter. Det forspranget holdt de til 10 minutter var spilt på stillingen 24-18. Gabriel holdt hjemmelaget inne i kampen og scoret halvparten av Ulvenes mål i andre omgang. Hos Runar var Boysen den sentrale spilleren og scoret på 13 av 15 skudd i kampen. Han herjet med et passivt Haldenforsvar kampen gjennom. Runar hadde god moral og ga aldri opp. De hadde vinnermuligheter helt til det gjensto et minutt av kampen på stillingen 31-30. Heldigvis dro Halden det hele i land med to raske mål i sluttminuttet.

Halden hadde god flyt i angrep i lange perioder, men fikk, som i de siste kampene, også lange perioder uten struktur, trøkk og mål. Likevel scoret de 33 mål og det er bra. Litt bekymringsfullt er at forsvaret og særlig midtforsvaret mistet aggressiviteten mot Bodø, i siste omgang mot Falk (17 mål bakover) og i begge omganger mot Runar i dag. Ingen av disse lagene er spesielt skarpe i angrep. Dette må rettes på til neste kamp som er mot Haslum.

Rasmus, Gabriel og William var gode i angrep og scoret 20 av målene. Dragan tok det han skulle, men fikk liten hjelp av forsvaret til tider. Mye var bra – bl.a. innspill til strek, men vingene blir for lite involvert. Da blir det trangt i midten.

Alt i alt en fortjent lagseier – Ulvene er i rute…

Topp tre

  1. Rasmus
  2. Gabriel
  3. William

Gabriel var viktig i andre omgang. Hva syns du om kampen og egen innsats?

«Syns vi er gode som klarer å dra i land seieren selv om det svinger veldig. Det viser lagånd! For min egen del måtte jeg ta meg selv i nakken og ta ansvar. Det funket jo, så jeg er fornøyd!»

Gratulerer Jan Thomas

«Takk! Regnet med en tett og vanskelig kamp. Vi kommer godt i gang og står meget bra bakover, får kontringer og styrer kampen. Leder vel med 6 mål ut i første omgang, men mister litt av momentet i forsvar og slipper dem for lett inn i kampen igjen. Andre omgang er nesten helt lik hvor vi starter bra i forsvar og går i en 5-6 måls ledelse ut i omgangen. Igjen syns jeg vi slipper dem for lett inn i kampen med dårlige avslutninger forover hvor de kontrer på oss. Veldig fornøyd med nok en lagseier hvor alle tar ansvar og gjør det til en fortjent seier.»

Bunnsolid innsats Rasmus!

«Mange takk. Jeg synes vi får vist tilskuerne at vi er et lag som står sammen og får en revanche fra hjemmekampen mod Bodø. Det bliver måske lidt for spændende og vi burde egentlig lukke kampen i anden omgang, men det vigtigste er vi står med to point i denne vigtige serie kamp.»

Av: Odd Petter Nilsen