FyllingenBergen – Halden Topphåndball 28-27 – Halden
William var Haldens beste spiller mot Fyllingen, men det holdt ikke.

FyllingenBergen – Halden Topphåndball 28-27

Ulvene misbrukte muligheten for å ta med seg to poeng fra Bergen.

Mot et skadeskutt hjemmelag startet Ulvene nølende og rotete. Det tok 6 minutter før Halden fikk ballen i mål, mens Fyllingen scoret jevnt og trutt. Så kom Bech skikkelig i gang mål og kampen jevnet seg litt ut. Selv med mange tekniske feil og bomskudd kunne Ulvene kommet ajour til 10-10 etter 19 minutter, men William brant en contra. Etter det rykket Fyllingen raskt fra til 17-10, mens Halden rotet det skikkelig til for seg selv med dårlig skyting og mange tekniske feil. Pauseresultatet ble 17-11.

Andre omgang startet bra for Ulvene. De tok stadig inn på Fyllingen og etter 13 minutter sto det 21-21. Halden kunne sette spikeren i kista for nå så det ut til at lufta hadde gått ut av hjemmelaget, men da det gjaldt å sette måla sviktet det igjen og det var hjemmelaget som gikk opp i et 2-målsledelse. Ulvene kjempet seg inn i kampen, gikk for første gang i ledelsen med 24-23 etter 18 minutter og hadde styringa. Dette så ut til likevel å kunne gå bra, men vi satt også med følelsen av at Ulvene lett kunne rote det til igjen. Det viste seg at det kunne de. Halden scoret kun 3 mål de siste 12 minuttene av kampen og kunne ikke matche Fyllingen i kampavslutningen.

Dette var ingen god håndballkamp av noen av lagene. Masse feil og rot fra begge lag, men Halden burde ha vunnet dette.

Fyllingen manglet flere fra startsekseren og hadde ikke all verden å spille med, så Ulvene falt mest for eget grep og sløste med sjansene sine, bl.a. med 4 bom på straffe. I tillegg slapp forsvaret motstanderen alt for lett gjennom

William ble toppscorer i dag med 8 mål på 12 skudd, Rasmus spilte godt begge veier og ordnet 4 mål og flere straffer, mens Sander Torbjørnsen kom inn på høyrekant i andre omgang etter en lang skadeperiode og satte sine fire sjanser, skaffet straffekast og var god i forsvar. Bech traff bra i perioder. Gabriel var ikke helt på nett og hadde rent for mange bom og tekniske feil. Det samme kan sies om dommerne, som dessverre hadde matchavgjørende blåsing i slutten av kampen. Det gikk ikke i favør av Ulvene…

Jan Thomas var selvsagt ikke særlig godt fornøyd:

«Tungt nederlag etter en meget dårlig første omgang. Vi stresset alt for mye i angrep og det så ut som vi spilte med veldig høye skuldre. Fikk ikke tettet igjen bakover og de lagde mål i alle posisjoner. Fikk rettet på mye til andre omgang, da vi står godt bakover og får løpt kontringer på de. Er foran med ett mål i andre og kan vinne kampen men ikke dyktige nok og ikke helt marginene på vår side. Tungt med ettmålstap i en kamp vi kunne vinne.»

William var enig:

«Elendig første omgang. Vi er nok litt overtente, og spiller veldig hektisk og stressa, så blir det tekniske feil og mål imot. I tillegg går vi litt ut av systemet bakover så de får løpe gjennom. Vi bestemmer oss for å heve oss i pausen, og det syns jeg vi gjør. Moralen er der hele kampen, men i andre omgang står vi samlet og tett bakover, får kontret og følger klare systemer framover som gjør at vi spiser opp ledelsen og faktisk tar over kampen. Syns Fyllingen hever seg litt mot slutten og drar dessverre kampen i land, selv om det veldig fort kunne gått andre veien. Nå er det hjem for å forberede seg til BSK på onsdag!»

Topp tre

  1. William
  2. Sander T
  3. Bech og Rasmus

Av: Odd Petter Nilsen