Halden Topphåndball – Nærbø 25 – 25 – Halden
Gabriel og HTH møtte tøff motstand i Nærbø

Halden Topphåndball – Nærbø 25 – 25

Ulvene rotet bort ett poeng mot Nærbø.

Nærbø tok sine første poeng i årets eliteserie mot Runar i forrige serierunde. De nyopprykkede jærbuene har hatt en varierende start, men har flere ganger vist stort potensiale mot antatt sterkere lag, uten at det har gitt større uttelling i poengprotokollen. Så det var ingen overraskelse at Halden Topphåndball ville ta i mot et motivert og optimistisk lag i Remmenhallen.

Rasmus Bech satt seg umiddelbart i respekt ved å redde straffekast og påfølgende retur fra Nærbøs spillegeneral, den tidligere landslagsspilleren og håndballnomaden Steffen Stormo Stegavik. I det påfølgende angrepet reddet Nærbøs solide sisteskanse Vegard Bakken Øien kantavslutningen fra William, og dermed hadde begge målvaktene fått en utvidet oppvarming og presentasjon. Tempoet var til tider oppjaget, men to solide og kompakte forsvar gjorde at kuleramma kunne stå urørt helt til nettopp Stegavik satt inn kampens første mål etter 3.25 spilte minutter. Vi måtte vente i nesten hele 6 minutter før Gabriel børstet støv av venstrearmen sin, og reduserte til 1 – 2.

Gjestenes fysisk sterke forsvar var svært vanskelige å trenge gjennom, og det var kun Gabriel som fant nettmaskene i starten. Han hamret inn de 3 første målene, før også Cordt-Hansen fikk notert seg på scoringslista. Lagene fulgte hverandre som skygger til 12 – 12 og 28:38 spilte minutter. Men to kjappe mål av Bech(!) og Trym gjorde at vi fikk et lite pusterom, og 14 – 12 ledelse til pause.

Inntrykket etter 1. omgang var at Ulvenes angrepsspillet var uvanlig blekt og fantasiløst. Gabriel og Trym måtte ta veldig mye skuddansvar og vi fikk ikke involvert kanter og strek i stor nok grad. Bakover så det bedre ut mot temposterke Nærbøspillere. Bech hadde hele 12 redninger, og var dermed fullstendig avgjørende for at Halden TH litt heldig ledet til pause.

Halden kom rett ut fra startblokkene i 2. omgang, og etter 3 hektiske og publikumsvennlige minutter, sto det plutselig 18 – 13 på måltavla! I tillegg fikk Nærbø en utvisning, og utsiktene til en komfortabel hjemmeseier så veldig lys ut. Men Nærbø nektet å gi seg, og spiste seg sakte men sikkert innpå Ulvene i målprotokollen igjen. Stegavik fortsatte å dirigere det unge bortelaget med stødig hånd, mens Ulvene slet med å finne veien til mål. Angrepsspillet var fortsatt veldig begrenset og vi savnet helt klart Strandens skuddstyrke fra distanse. Kantspillerne og strek ble alt for sjelden involvert, og jobben for bortelagets midtforsvar ble forholdsvis enkelt.

Etter 22 minutter av 2. omgang var det plutselig helt jevnt, og Nærbø reduserte til 24 – 23. Bortelagets målvakt Øien var også svært god i denne perioden. Med litt over 1 minutt igjen dundret Stegavik inn 25 – 25. Ulvene hadde nå 1 minutt på å sette opp et skikkelig angrep, men dessverre førte en teknisk feil til at vi måtte forsvare det ene poenget i en dramatisk avslutning. Stegavik fikk muligheten til å fullføre ranet, men bommet på mål med minst mulig margin, og kampen endte uavgjort.

Etter imponerende seiere over henholdsvis Elverum og Haslum, var dette nesten en «annonsert» nedtur. Med skader på sentrale spillere, blir belastningen på resten av gjengen større, og vi ante kanskje litt slitne bein og hoder i dag.

Vi gjør oss fort ferdig med denne kampen hvor vi tross alt tar med oss ett poeng, og så er det neste ball som gjelder!