Halden Topphåndball – Elverum 30-28 – Halden
Hans Fredrik var feilfri fra høyrekanten

Halden Topphåndball – Elverum 30-28

Deiiiillig! Ulvene slo Elverum i Remmenhallen!

For en kamp!

Det var åpenbart for publikum at Ulvene hadde bestemt seg for å være på hugget fra start og lagene fulgte hverandre tett første 15 minuttene. Så fulgte 5 minutter med utvisninger og skuddbom fra hjemmelaget og Elverum ledet plutselig 12-8. Men Ulvene ble ikke stresset. De kom fryktelig tilbake og med to minutter igjen til pause gikk de opp i ledelse 14-13. Litt rot i avslutningen gjorde at Elverum likevel ledet 15-14 til pause. William og Kristian sto for 10 av målene, mens Rasmus og Cordt satte 2 hver. Bech var stabilt god med 9 redninger. Med 14 bomskudd og litt for få som meldte seg på i angrep, var det godt gjort å spille jevnt med Norges beste håndball og det sier veldig mye om forsvarsspillet som var gnistrende god til tiden.

En som virkelig meldte seg på i 2. omgang var Gabriel. Han utlignet for minuttet var spilt og da Ulvene raskt fikk to mann utvist samtidig, scoret han jammen i fire mot seks også. Likevel dro Elverum fra til 20-16 i denne perioden. Så fikk vi se en mesterlig opphenting. Halden tok et magadrag og tok igjen Elverum etter halvspilt omgang. Derfra og inn fulgte lagene hverandre som skygger. Fra det 20. til det 25. minuttet slet begge lagene med å få ballen i mål og scoret kun ett mål hver. Det var en voldsom stillingskrig der forvarene kjempet som løver og keeperredningene ble avgjørende.

Den store matchvinneren var Bech. Han hadde flere praktredninger på 100 %-sjanser de siste minuttene og nektet fullstendig å slippe inn flere mål. Det betydde at Elverum ikke scoret et eneste mål de siste 8 minuttene.

Mirakelet var et faktum: Ulvene slo Norges beste lag 30-28 til stående applaus fra publikum.

Dette var en skikkelig lagseier der et ungt hjemmelag holdt hodet kaldt, hentet ut det beste av hver enkelt spiller og fikk vist hvor gode de kan være. Det var en tøff og intensiv kamp der straffer og utvisningen ble overraskende skjevt fordelt. Ulvene hadde 5×2 minutter og 0 straffer, mens Elverum hadde 5 straffer og 1×2 minutter. Likevel holdt det helt inn.

William scoret på 7 av 8, Kristian ble toppscorer med 9 av 15, Cordt scorer på sine alle sine 4, mens Rasmus traff på 3 av 4. Gabriel bommet fælt i 1. omgang, men kom skikkelig tilbake med 6 viktige mål i andre. Men best av alt var likevel et fantastisk forsvars- og keeperspill

Rett og slett moro altså – sjelden er det sett så mange blide mennesker i Remmenhallen.

Jan Thomas var rørt etter kampen:

«Det var rett og slett en fantastisk kamp av gutta. Utrolig stolt av de og hver eneste en hentet fram en utrolig glød i dag. Som trener er det bare og takke guttæne i dag og gratulere dem!!»

Gratulerer med seier og god kamp William

«Tusen takk! Dette var sykt deilig! Syns vi viser ekstrem krigervilje og innsats gjennom hele kampen. De leder flere ganger men vi lar de aldri dra fra og kjemper oss inn igjen flere ganger. Også mot slutten er det mange matchvinnere på laget og publikum gir så mye energi at vi klarer å ta over kampen og dra i land seieren.»

Det svingte i dag, Gabriel?

«I dag kjemper vi som et lag hele veien! Alle er på og slåss for sidemannen både fremover og bakover! Etter en dårlig 1. omgang følte jeg at jeg måtte ta ansvar i 2. omgang, og det gikk jo bra!»

Topp tre

  1. Rasmus Bech (40 i redningsprosent) og William Nilsen-Nygaard
  2. Kristian Stranden, Cordt og Rasmus Mølgaard
  3. Hele laget

Av: Odd Petter Nilsen