Arendal – Halden Topphåndball 35-32 – Halden
Kristian dominerte nok en gang

Arendal – Halden Topphåndball 35-32

Arendal trakk det lengste strået i Sør-Arena

Ulvene var skjerpet fra start og med Kristian i scoringshumør og godt forsvar fulgte lagene hverandre som skygger hele omgangen. Halden hadde trøbbel i forsvar med Paulsen og Vidovic ellers var det god kontroll bakover. Framover ble Halden møtt svært offensivt og både Kristian og Trym fikk nærmest frimerke langt ut på banen. Det løste Ulvene meget bra og holdt roen og kom til gode muligheter. Kristian satte ballen i mål 8 ganger før pause og var skikkelig het. Skytingen hos Ulvene var langt bedre over hele linja enn det vi har sett de siste kampene. En del tekniske feil gjorde at Halden ikke dro fra gjestene og pauseresultatet var 15-14 til Arendal.

Ulvene startet 2. omgang meget godt og etter 8 min sto det 19-19. Bech var skikkelig på plass i målet og tok det meste. Flere meldte seg også på som målscorere. Så fulgte noen minutter med tekniske feil og Arendal ble forært ballen gang på gang. Det førte gjestene opp i en 4 måls ledelse som de holdt de neste 10 minuttene før Ulvene våknet og kom i flyten igjen. Etter 20 minutter var stillingen 26-25 og kampen stod og vippet. Så ble det tekniske feil igjen og lette Arendalsmål på kjappe avkast der Ulvene ikke fikk organisert seg i returløpene og lot hjemmelaget, som kom i stor fart, skli gjennom flere ganger. Det ga Arendal en luke på 3-4 mål. Ulvene ga aldri opp, holdt trøkket oppe og holdt stillingen, men klarte ikke å tukte Arendal i avslutningsminuttene.

I dag satt endelig skytingen og Ulvene spilte modent og rolig selv om Arendal lå veldig høyt i forsvar. Det var gode innspill til strek og bra kontringsspill og både kanter og strekspillere fikk gode muligheter og var feilfrie på avslutninger. Problemet i dag var at Halden hadde 17 tekniske feil som ga Arendal ballkontroll. I tillegg fungerte en-mot-en-spillet i forsvar dårlig og Ulvene ble regelrett fintet ut mann mot mann gjennom hele kampen. Hadde ikke Dragan kommet inn og reddet to straffer i andre omgang, samtidig som Arendal bommet på åpent mål flere ganger så hadde sluttresultatet blitt styggere.

Kristian var en sammenhengende trussel fra 9-meteren og ble dagens toppscorer med 12 mål. Ellers fikk ikke bakspillerne helt dreis på skytinga. Rasmus var strålende begge veier og knallet inn 8 spillemål på 8 forsøk – vår danske hærfører begynner å komme i form! William var feilfri framover, men slet litt i forsvar mot fintesterke folk. Sander Linderud hadde gode innspill og to fine mål, men det ble også en del tekniske feil på ham etter hvert.

Til tross for mange tekniske feil og sviktende duellspill var dette en godt gjennomført kamp der gutta hadde rett innstilling og god tilstedeværelse. Dette gir løfter for tiden som kommer. Arendal er en lei nøtt å knekke i Sør Arena – det gjelder for alle norske lag…

Jan Thomas sier dette om kampen:

«Trist med tap, men samtidig viser vi at vi er på høyde og har mulighet til å få med oss poeng fra en tøff bortebane. Vi gjør noen enkle feil som straffer seg hardt med kontramål til Arendal. De får også noen enkle mål på raske avkast som vi skal unngå. Det er først og fremst der jeg føler poengene glipper. Men alt i alt en bra kamp av oss.»

Gratulerer med en riktig god kamp Rasmus Mølgaard!

«Mange tak ! Jeg synes vi lukker lidt for mange mål ind bagover, specielt mange kontramål. Men jeg synes vi viser at vi kan spille op med de bedste og at hvis vi viser samme indstilling så ligger der mange points og venter på os.»

Topp tre:

  1. Kristian Stranden
  2. Rasmus Mølgaard
  3. William Nilsen-Nygaard

Av: Odd Petter Nilsen