Falk Horten – Halden Topphåndballball 20-30 – Halden
Rasmus viktig i Ulvenes avansement i cupen

Falk Horten – Halden Topphåndballball 20-30

Ulvene greit videre i cupen

Falk startet forrykende med aggressivt og offensivt forsvar. Det fant ikke Ulvene ut av og slet med å komme til skudd og få satt ballen i mål. Etter 9 minutter hadde Halden kun ett mål, men så løsnet det. Falk flatet ut forsvaret og ga fra seg initiativet. Ulvene tok igjen forspranget etter 15 minutter, dro fra og gikk til pause med en betryggende 12-7 ledelse tross mye bomskudd. Sju baklengs på 30 minutter altsåJ

Halden satte fart fra start i 2. omgang og tok helt pusten fra vertene. Etter halvspilt omgang ledet Ulvene 24-11(!). Jan Thomas rullerte på alle spillerne siste del av omgangen og dette i kombinasjon med at storscorer Ilic endelig kom på banen for Falk, bidro til at kampen jevnet seg ut og Ulvene holdt sin 10-målsledelse enkelt ut kampen.

Bortsett fra trøbbelet mot offensivt forsvar innledningsvis, så hadde Ulvene full kontroll. Bech sto eventyrlig bak et svært godt forsvar og reddet 16 av 30 skudd før han lot Dragan spille siste 10 min. Etter en del bomskudd i første omgang, satt skuddene voldsomt bra i andre. Ellers så vi finfint kontra- og kantspill og Ulvene viste at de begynner å finne formen. Kristian, Gabriel og William satte inn 20 av målene og forsvaret jobbet kollektivt bra. William ser nå ut til å finne seg bedre til rette som 2’er i forsvar og var pigg på kontra. Da er forsvarsrekka komplett!

Etter denne NM-runden er det 8 lag igjen – det nærmer seg…

Dette gikk jo bra Gabriel?

«Ja, vi klarte å ta det rolig selv om vi fikk en litt trå start. Herlig tenning over hele linja, redninger av Bech og 7 mål til Falk etter første omgang sier sitt om forsvarsspillet. Framover er vi tålmodige og alle melder seg på. Deilig kamp!»

Det løsnet litt for laget og deg selv i dag William – hva syns du om kampen?

«Tusen takk! Synes det var en veldig bra kamp, vi står nok den beste forsvarskampen hittil i sesongen, og Bech har masse redninger, som gjør det lett å kontre. Også Veldig fornøyd med at alle beholder roen i starten av kampen når de spiller offensivt forsvar. Når vi er så solide i forsvar at de kun scorer 10 eller 11 mål på 45 minutter så skal man vinne kamper greit, så er det utrolig deilig at vi hever oss såpass betraktelig og tar revansj etter lørdag!»

Topp tre

  1. Rasmus Bech
  2. William Nilsen-Nygaard
  3. Gabriel og Kristian

Av: Odd Petter Nilsen