«Den flygende kjøttbullen» – Halden
Trym Bilov-Olsen - Haldens "Flygende kjøttbulle"

«Den flygende kjøttbullen»

noen tanker fra daglig leder

Det er mange som spør meg hvorfor jeg bruker 90% av tiden min på håndball, og jeg må innrømme at jeg av og til lurer på det selv også. Spesielt når klokka i Remmenhallen «fucker» det til for hundreogellevte gangen på tre sesonger.

Grunnene er mange, men de fleste handler om følelser. Sånn er det jo når man har en lidenskap, enten det er engelske fotballag, Justin Bieber eller lokal idrettshallpolitikk – det skaper følelser. Og ikke bare gode. Hele følelsesregisteret er i sving, og kan gjerne endre seg på sekunder.

Det er nok kun familien min jeg har sterkere følelser for, og det sier litt…

Hvis jeg skal trekke frem én hovedgrunn til at jeg elsker håndball, og bruker 60 timer i uka på denne fantastiske idretten, så er det profiler som skaper følelser for de rundt seg. Kanskje er det fordi jeg var sånn da jeg selv spilte, og at jeg setter pris på folk som er like gale som meg…

Jeg var en «kødd» på banen, det innrømmer jeg. En middels god spiller som kunne få de beste ut av fatning ved å slenge med leppa og smile skjevt. Og så var jeg såpass taktisk smart at jeg vant de viktigste duellene også (og kunne dermed slenge mer med leppa). Så skal det også sies at jeg var heldig som hadde Andreas Folkstrand som makker. Han tok det meste slik at jeg kunne fortsette å «plage» motstanderne.

Derfor er Trym Bilov-Olsen en av de største grunnene til at jeg elsker håndball. Han er som en lillebror som er høy på Red Bull. Han kan erte på seg en gråstein og elsker å fyre opp motspillere, publikum og motstandernes trenere. En spiller man gjerne vil spille med og ikke mot! Av og til går rullgardina ned for «TrymBo» også, men det må man tåle. Det er spillere som han som skaper det lille ekstra – og som gjør at Remmenhallen koker over kamp etter kamp. De 340 menneskene som var på kampen mot Haslum på søndag fikk oppleve nettopp dette. Etter siste scoring skled Trym 20 meter på magen etter å ha sikret seieren. Haldens «Flygende kjøttbulle».

Men det skal også sies – Trym er en av de smarteste personene jeg har møtt. Han er vanvittig reflektert og en meget god pedagog. Han tar vare på alle rundt seg, og fungerer som en onkel for alle ungguttene på laget. En leder som ikke er redd for å stikke frem nesa, selv om det av og til kan føre til litt «baluba».

Og det er jo det vi vil ha! Profiler som skaper følelser, og som gjør at folk prater om oss! Det er det som gjør at vi kanskje klarer å få en ligasponsor snart, og som gjør at TV2 sender kampene i eliteserien på hovedkanalen sin etterhvert!

Det er mange som elsker håndball, og av veldig forskjellige grunner. Men jeg tror det er viktig at vi som skal lage produktet har som mål å skape følelser. Det er gleden, sinnet, sorgen og ekstasen som gjør at folk prater om oss. Og det skal vi ta vare på!

Jeg gleder meg allerede til neste kamp på torsdag når kvartfinale nummer to skal spilles mot Haslum. Da skal følelsesregisteret få kjørt seg på nytt, og ny svetteringer under armene skal oppstå. Så får vi se om det er gleden eller skuffelsen som blir størst.

Men – uansett hva resultatet blir på torsdag, så vet jeg at jeg elsker håndball like mye når jeg står opp på fredag. Fordi håndball skaper følelser, nesten like sterke følelser som kona og barna mine!

Med sportslig hilsen

Mads Fredriksen, daglig leder i Halden Topphåndball

Det er kun familien som skaper sterkere følelser enn håndballen!         Foto: HP Wille