Fyllingen Bergen – Halden Topphåndball 32-28 – Halden
William var Haldens beste spiller mot Fyllingen, men det holdt ikke.

Fyllingen Bergen – Halden Topphåndball 32-28

For mange og lange perioder med planløst og tempofattig spill førte til tap for Ulvene i Bergen mot et mer sultent hjemmelag.

Kampen startet nervøst med dårlig skyting og tekniske feil fra Ulvenes side. Likevel ledet de 4-2 før Fyllingen satte opp tempoet, slo Halden 9-3 de neste drøye 10 minuttene og ledet 11-7 etter 19 minutter. Bech og skytterne kom inn igjen i kampen og hadde en grei periode der gjestenes ledelse ble redusert til 2 mål. Ulvene hadde muligheter til enda mer, men snublet inn til pauseresultat 15-12 selv om Bech tok straffen til Fyllingen etter 30 minutter.

Andre omgang starter forrykende og Ulvene scoret to mål på 50 sekunder. Fortsettelsen var bra og Halden ledet 21-20 etter 13 minutter. Så gikk lyset og Fyllingen ledet 29-23 etter 24 minutter. Hjemmelaget kontrollerte det hele inn til 32-28.

Selv om innsatsen var bedre enn mot Bækkelaget blir det slappe saker når innsatsen ikke er samkjørt og målretta. Ulvene så ikke ut til å ha en plan hverken i forsvar eller angrep. I hvert fall så det ikke ut til at de trodde på planen. Dårlig skyting på dårlige sjanser ga Fyllingen utallige kontringsmuligheter som de tok godt vare på. I tillegg fikk Thor Andre Lunde gå opp på 10-12 meter gang på gang og scoret enkelt 12 mål (i samme hjørne(?)).

Kampen bølget en del fram og tilbake og Ulvene ble invitert inn i kampen flere ganger, men hadde ikke den taktiske eller mentale styrken til å gripe sjansen. Det ble planløst og tamt.

Bech hadde gode perioder, men mot straffer og kontringer ble det for tungt. Pung kom inn hadde også flere klasseredninger. William var stabilt god og ble toppscorer med 7 mål. Trym og Victor scorer bra med mål, men har for mye bom og tekniske feil.

I dag savnet Ulvene en skikkelig alfahann og en tydelig leder som kunne gi laget selvtilliten tilbake.

Selvtillit er vel egentlig det som mangler Ulvene for tiden. Laget har de samme ferdighetene som før jul, så det er ikke der det ligger. Mot Bodø førstkommende onsdag er neste mulighet til å vise at de fremdeles kan…

Hans-Fredrik Cordt-Hansen har denne kommentaren:

«Dette var en kamp vi burde vunnet. Fyllingen vinner kampen på våre feil. Vi leder 21-20 midtveis i 2.omgang, men taper en periode 7-0. Da blir det vanskelig å vinne håndballkamper. Nå må vi samle oss, og slå knallhardt tilbake mot Bodø på onsdag.»

Jan Thomas mener:

«Syns innsatsen var bedre i dag enn sist , så føler ikke det er det vi ryker på i dag. Kan se ut som at det ligger litt på selvtillit og at vi stamper når ting ikke flyter. Vi har alt for mange skuddbom og tekniske feil i dag, noe som gjør at vi får mange kontra imot og slipper for mye mål mot oss. Med 12 skuddbom i første og 14 i andre har vi perioder i kampen hvor vi taper for mye.»

Topp tre:

  1. William Nilsen-Nygård
  2. Rasmus Bech
  3. Trym Bilov-Olsen

Av: Odd Petter Nilsen