Pressemelding fra Halden Topphåndball – Halden

Pressemelding fra Halden Topphåndball

Pressemelding fra Mads og Trym i Halden Topphåndball

I pausen i kampen mellom Halden Topphåndball og Bækkelaget ble det filmet «live» på facebook fra Haldens garderobe. Der ble det sagt ting som egentlig ikke egner seg på video, og jeg ønsker derfor å gi en uttalelse. Tingene som ble sagt, ble sagt av vår spiller Trym Bilov-Olsen, og han har fått en del kritikk i sosiale medier. Trym har derfor også ønsket å gi en kommentar.

Trym: «Jeg legger meg helt flat og beklager hvis jeg har støtt noen. Jeg var rett og slett forbanna på meg selv og lagkameratene mine. Og da sier man av og til ting man ikke bør.»

Jeg forstår at det som sies kan virke ufyselig og unødvendig. Og det beklager vi. Samtidig så er det viktig å påpeke at slike ting sies i «kampens hete». I alle garderober i alle idretter – og på alle nivåer, sies det ting som ikke egner seg for allmenheten.

Jeg har selv sagt mye rart til med- og motspillere i min karriere, og det er en del av idretten. Se for eksempel på TV-serien «Iskrigerne». Man sier ting i sinne og frustrasjon, og så er man ferdige med det når kampen er over. Trym sier det nok mest for å «vekke» spillerne rundt seg. Det blir som når Svenna i «Iskrigerne» roper at man må «smelle på en jævel».

Trym er verdens herligste gutt, men han hater å tape. En ekte vinnerskalle som av og til kan koke over. Samtidig er han snill som et lam utenfor banen, og tar vare på ungguttene rundt seg. Jeg tror ikke det er siste gang han skaper litt «blest». Det er sånn han er, og det er helt greit!

Jeg er helt sikker på at slike ting vil bli sagt igjen, uansett hvilken garderobe man skulle gå inn i. Samtidig er det viktig å skjønne at vi kan støte folk med det vi sier i kampens hete. Vi lærer av dette alle sammen, og retter nå blikket mot en veldig viktig kamp i Bergen til helgen.

Med vennlig hilsen
Mads Fredriksen
Daglig leder og tidligere kjeftesmelle