Halden Topphåndball – Bækkelaget 27-35 – Halden
Thomas Solstad var Haldens beste spiller, uten at det hjalp i kveld

Halden Topphåndball – Bækkelaget 27-35

Kollektiv svikt ga sesongens sureste tap.

Ulvene var ikke påskrudd da kampen startet. Bækkelaget tok initiativet og behold det kampen gjennom. Halden slet med lav energi, dårlig skyting og lite trøkk i angrepsspillet. Bækkelaget kunne stå ganske nedgruppert og presse skudd og pakke inn strek. Hjemmelagets 26 skudd ga 12 mål i første omgang.

Forsvaret var lite resolutt og ga storskytter Emil Sundal all den plassen han trengte innover i banen til å prikke inn skudd. Han stanset på 10 spillemål. Samtid var kontradekkingen ikke patent og det ga gjestene gode kontringsmuligheter.

Trym og William var beholdningen offensivt før pause Ellers var det egentlig ikke så mye som fungerte.

Etter pause la Jan Thomas ut litt høyere forsvar mot Sundal. Det hjalp noe, men ga samtid mer plass til Rammel på strek og Sandven på venstre back. Ulvene var oppe på 18-21, gjestene fikk 2×2 minutters utvisning i denne perioden og vi øynet muligheter.

Det ble dessverre bare kluss, tekniske feil og misbrukte sjanser og brått ledet Bækkelaget 32-23.

I sluttminuttene fikk Ulvene opp trøkket litt mer i angrep og det ga muligheter for Thomas på strek som banket inn 3 mål på 2 minutter.

Tor Erik Bergum spilte en del da Bech ikke traff så godt i mål og «Pung» sto riktig bra i perioder. Thomas og William scoret stort sett på de mulighetene de fikk, Truls var energisk, hadde god fart i beina og fikk litt bevegelse på Bækkelagets forsvar.

Dette var den første kampen denne sesongen der Ulvene taper for et lag som ligger bak dem på tabellen. Samtidig er det ikke verre enn at slike kamper, der lite fungerer, har alle lag i løpet av sesongen. Det er mye å lære av dagens kamp, og det regner vi med at Halden gjør.

I dag var Bækkelaget klart best og vant fortjent.

William Nilsen-Nygaard mener dette om kampen:

«Synes vi mangler «energi» gjennom hele kampen og sliter begge veier. Vi vet godt at Sundal kommer med mye skudd og at de er meget kontringssterke, men klarer likevel ikke forhindre dette. Keeperen deres treffer bra og det gir for mange enkle scoringer på kontra. Vi virker veldig tamme og da blir det tøft å skulle slå BSK… Må opp mange hakk hvis vi skal klare seier mot et Fyllingen som har vært veldig hjemmesterke denne sesongen.»

Jan Thomas er heller ikke fornøyd:

«Dette er vel den dårligste kampen vi har gjort i år. Føler vi ikke er med fra start og da først og fremst på hva som kreves av innsats. Vi er ikke med fra start og taper alt for mange dueller bakover, det kombinert med at vi tar for dårlige sjanser i angrep gjør at vi også får mange kontringer imot. Får prøve å nullstille oss og revansjere denne dårlige kampen.»