Halden Topphåndball – Falk Horten 29-24 – Halden
Rasmus var igjen bunnsolid i målvaktsspillet

Halden Topphåndball – Falk Horten 29-24

Viktig seier i slitekamp!

I dag var Ulvene særdeles tamme innledningsvis. Første mål kom etter 8 minutter og da hadde Halden allerede rukket å bomme på 6 skudd og gjort en teknisk feil. Det så ikke bra ut!

Heldigvis gikk ikke Falk for full maskin heller, så hjemmelaget seg i kapp og forbi og ledet 9-6 etter 20 min. Falk klorte seg imidlertid fast og Ulvene ledet 14-12 til pause. Bech hadde 10 redninger og det var viktig fordi Falks keeper var vel så god.

I pausen virket det som Jan Thomas hadde hatt en alvorsprat med spillerne og plutselig var det flere som fikk fyr på alle sylinderne. Det var mer bevegelse og beslutsomhet, men Ulvene fikk likevel ikke ristet Falk av seg før etter ca. 20 minutter. Da kom Kristian Stranden inn og dunket inn to kjappe mål, Thomas Solstad var overalt og Gabriel fikk stilt inn siktet og dro inn 3 raske. Dette var den gyldne perioden i kampen. Derfra og inn kontrollerte Halden til en komfortabel fem-målseier.

I dag var ikke Ulvene i fyr og flamme slik vi er vant til. Det avsindige trøkket i ankomst var borte og det ble mer etablert angrepsspill enn det vi har sett før. Med god coaching fikk Jan Thomas hvilt spillere som ikke var i støtet og satt på de spillerne som hadde god flyt og samhandling. Og mange av unggutta var nettopp der i dag. Thomas spilte 60 minutter og var god i forsvar, kontra og etablert angrep. Gabriel hadde 6 spillemål, gode innspill og var bra bakover. Litt minus for noen brente skudd. William var dagens toppscorer med 7 mål, Hans Fredrik traff godt og Truls fikk rikelig med spilletid og holdt tempoet oppe.

Kristians to raske mål var forløsende for hjemmelaget som inntil da hadde slitt for hvert mål – dette snudde hele kampen og Ulvene fikk ro og orden i rekkene.

Alt i alt en fortjent seier der Ulvene var taktisk og mentalt sterkest.

Topp 3:

1. Rasmus Bech
  2. Thomas Solstad
  3. Gabriel Setterblom

Dagens beste utspiller Thomas Solstad: «En slitekamp hele veien! Vi får en luke mot slutten, og holder den inn! 2 veldig viktige poeng mot formlaget Falk»

Sjefen sjøl, Jan Thomas, kommenterer kampen slik:

«Syns vi sliter med tempo og vi ikke kommer opp på 100 % tenning. Falk er flinke til å få kampen i sitt tempo. Lagene følger hverandre i hele første omgang hvor begge lag spiller godt i forsvar sammen med gode keepere. I andre omgang begynner vi å få overtak på kampen ca. 15 min før slutt. Vil trekke fram Kristian Stranden og Gabriel Setterblom i denne perioden hvor de tar ansvar og spiller godt. Forsvaret står godt hele kampen og Bech fortsetter og stå godt kampen igjennom. Jeg vil også trekke fram kantene Nilsen-Nygaard og Cordt Hansen som har høy treffprosent framover. Meget deilig å få to poeng på hjemmebane igjen!!»