Haslum – Halden Topphåndball 33-33 – Halden
Victor var kampens beste spiller i en mildt sagt variabel bortekamp mot Haslum

Haslum – Halden Topphåndball 33-33

8 - 17 ledelse til pause for gjestene mellom Haslum og Halden TH endte med 33 - 33 og poengdeling. Her svingte det virkelig!

Haslum kunne bare konstatere at Haldengutta fortsatte der de slapp i Remmenhallen i oktober. Ulvene kjørte over hjemmelaget fra første kast anført av Thomas, Trym, Hans Fredrik, Victor, Gabriel og ikke minst keeperkjempen Rasmus. Halden ledet 8-2 etter 10 min., 11-4 etter 16 min. før de kruset inn til pause med en 17-8 ledelse. Ulvene var strålende i forsvar og samarbeidet med Bech satt som et skudd. Haslum på sin side hang ikke med i sitt forsvar og Halden herjet med gjestene fra alle posisjoner. Ulvene var offensive, konsentrerte og rolige i angrep og spilte seg til gode sjanser. Det betød få brente sjanser og ingen muligheter for Haslum til kontringer.

Andre omgang derimot…

Da gikk Haslum ut i hundre og et passivt Halden fulgte ikke med. Etter 8 min var 9-målsledelsen skrumpet inn til 3 mål. Så våknet William og radet opp tre kontringsmål på stripe og Ulvene fikk et pusterom med en seksmålsledelse. Men det fortsatte å kladde gjennom hele omgangen. Skuddvurderingene var ikke prima, tekniske feil ble stadig hyppigere og Bech fikk sin første redning etter 23 minutter. Alt dette betyr selvsagt trøbbel, men Halden ledet likevel med fire mål når tre og et halvt minutt gjensto og da virket det som seieren var trygg. Det var den ikke! Rot, tekniske feil og dårlige vurderinger gjorde at Halden ledet med kun ett mål med 30 sekunder igjen av kampen. Men Ulvene hadde ballen. Jan Thomas tar timeout med 12 sekunder igjen. Så mister Halden ballen med 6 sekunder igjen. Etter en Haslum time-out gikk hjemmelagets toppscorer rett mot et tafatt Halden-forsvar som sto flatt på seksmeter uten å presse skuddet – ballen satt klistret i krysset…

Det betød at Ulvene lot seg rane for ett poeng.

Dette var en strålende og elendig kamp og fryktelig spennende. Den burde vært vunnet.

Topp 3

1. Victor Skillhammar
  2. William Nilsen-Nygaard
  3. Gabriel Setterblom

Etter å ha summet seg kunne Jan Thomas gi denne korte oppsummeringen av kampen:

«Fantastisk første omgang , hvor vi nesten ikke bommer på skudd og Bech stenger helt. Så snur det seg i andre hvor Haslum treffer og målvakten deres stenger. Selv om Haslum kommer i kapp føler jeg vi har seieren inne. Med timeout og ballen i egne hender på 12 sekunder igjen bør vi vinne men gjør en teknisk feil og får mål i mot så det blir uavgjort. Slik er håndballen, men uansett er det sterkt å få med seg et historisk poeng fra Nadderud»

Av: Odd Petter Nilsen