Bodø – Halden Topphåndball – Halden
Jan Thomas Lauritzen er klar for ny sesong.

Bodø – Halden Topphåndball

Nok en barriere ble brutt i kveld!

Halden TH kom best i gang og Victor, som nok synes det var kjedelig å være lite involvert mot FyllingenBergen, scorer kampens to første mål. Så smalt det litt begge veier og plutselig sto det 3 – 3. Ulvene rykket igjen ved å stenge midlertidig bakover samtidig som Sander og William kontret inn til 3 – 6 etter ca 6 minutter. Lista var lagt for en kamp med mange mål.

Men hjemmelaget, som er i poengnød, hadde ingen planer om å gi seg ved første motgang. Kampen jevnet seg ut og stillingen var 9 – 9 etter 13 minutter.

Rasmus fikk ikke tak i skytterne til Bodø, samtidig som forsvaret ikke traff optimalt. Tor-Erik Bergum ble byttet inn for Rasmus Bech etter 15 minutter på stillingen 10 – 10. Dette skulle vise seg å være et vellykket trekk, og Tor-Erik hadde flere strålende redninger i 1. omgang, blant annet en straffe.

Vi fikk heller ikke med oss høyresiden, og Gabriel som i de tidligere matchene, og det ble stort sett Victor og kontringene til HTH som førte til mål. En passiv Gabriel ble etterhvert byttet ut med Truls.

Trym åpnet med mål, men fulgte opp med 5 bomskudd. Og han var ikke alene om manglende presisjon i avslutningene. Bodø klorte seg fast og kampen var plutselig helt jevn og åpen. Heldigvis var Trym sikker fra straffemerket , og det ble svært viktig utover i kampen.

Men Ulvene stoppet aldri med å kjøre tempo, og etter 22 minutter hadde vi revet til oss en 11 – 13 ledelse. Stranden røk på en klønete 2 minutter, og dermed inviterte Halden TH hjemmelaget nok en gang inn i kampen.

Heldigvis gjorde Bodø minst like mange tekniske feil som Halden i angrep, og dermed ble vi ikke knallhardt straffet. Kristian Stranden hadde knapt kommet på banen etter sin utvisning, før han ble sendt på benken igjen, og Ulvene fikk i praksis en 4 minutters periode i undertall tett opp mot pause.

Med meget godt keeperspill fra Tor-Erik, samt solid undertallspill og fortsatt trykk framover mobiliserte Ulvene til nok et rykk, og gikk til pause med en litt flatterende 13 – 17 ledelse.

Raske og gode bytter av nevnte Rasmus mot Tor-Erik, Rex mot Thomas Solstad og Gabriel mot Truls var strålende taktiske grep for å sikre 4-måls ledelse til pause. Sjefen sjøl, Laurizen, viste store taktiske evner, og stor vilje til å bruke spillerne på benken gjennom hele kampen.

Bodø scoret det første målet i 2. omgang. Men Halden svarte umiddelbart med innspill fra Victor til Solstad, og scoring.

Men så tok Bodø over. Med både større presisjon og tempo enn Ulvene knappet de innpå ledelsen, og etter 6 minutter hadde de redusert forspranget til 18 – 20. I denne perioden var det egentlig kun Victor og Tor-Erik som hindret en større kollaps.

Nok en gang tok Ulvene seg sammen på en imponerende måte. Intensiteten i forsvar ble kneppet opp flere hakk, og flere enkle kontringer førte bortelaget opp i en 20 – 25 ledelse.

Og så var det duket for Skillhammer-show. Victor var fullstendig ustoppelig. Og de gangene han ikke hamret ballen i mål, måtte Bodø ty til ufine midler, og Trym omsatte straffene til mål. Og når Gabriel begynte å vise fram skuddarmen, føltes det straks mye bedre. Stillingen var 25 – 31 etter 20 minutter og kampen var i praksis avgjort.

Etter en litt nølende 1. omgang, var William lynskarp på kontringene. Skuddbom fra hjemmelaget førte til flere gode kontringer som Nygaard-Nilsen omsatte sikkert i mål.

Med entusiasme, disiplin og knallhard jobbing ble en lang reise og tøff bortekamp belønnet med nok en fantastisk seier for Ulvene! Sluttresultatet ble 32 – 37!

Eller for å oppsummere det med Tor-Eriks egne ord: «Sykt deilig lagseier! Synes vi stanger litt i første omgang og får en del 2 minuttere. Men vi jobber jevnt og trutt hele kampen igjennom. Sliteseier!»

Jan Thomas Laurizen hadde dette svaret på gratulasjonene: «Takk:) utrolig deilig seier. Fryktet denne bortekampen her men vi klarer å krige oss til seieren. Forventet at Bodø ville kjøre kontra i mot oss og at det ville bli tøft å stå imot de i forsvar. Fant aldri roen i forsvarsspillet men hadde en utrolig god Tor Erik Bergum i mål, Fantastisk kamp av ham. Fremover gjør Victor og William en meget god kamp og gjør at vi holder oss foran Bodø. Vi får også i denne kampen mange mål i kontra som gjør at vi vinner komfortabelt.»