Tre Halden-kamper blant Topp 5 på handballtv.com – Halden
Masse Halden TH kamper å få med seg på handballtv.com

Tre Halden-kamper blant Topp 5 på handballtv.com

Interessen for norsk topphåndball er stadig stigende, ikke bare i haller og arenaer. Nå ser vi også at antallet som ser kampene på handballtv.com vokser for andre året på rad.

Norsk Topphåndball lanserte handballtv.com (HTV) i 2015, og det er toppklubbene selv eller deres partnere som produserer kampene. Siden oppstarten er det streamet langt over tusen kamper på håndballens egen TV-kanal.

Hva er HTV?
HTV er høykvalitets livestreaming av Eliteseriekamper som ikke vises på TV2.
I tillegg sender handballtv.com også mange kamper fra NM, landsseriene 16 og 18 år samt diverse cuper. I vår sendte HTV bl.a. fra Norges største Håndballcup; Fredrikstad Cup. Det er ingen geoblokking og tjenesten er i dag gratis. Klubbene gjør dermed håndballen tilgjengelig for alle!

Hittil denne sesongen er tallenes klare tale for håndballen. Publikumstallene øker i hall, og samtidig har handballtv.com en økning. I Eliteserien er nå snittet på HTV pr kamp 1216 unike IP-adresser, som ser 45 ½ minutt pr kamp. Veksten i antall seere er på over 28%, og den totale seertiden har økt med 47%.

Dette er gledelige tall sier Daglig leder i NTH Hein Barthold.
«Et av målene med HTV er å gi håndballinteresserte mulighet til å følge sine favorittklubber og spillere uansett hvor de spiller i Norge. Klubbene og våre leverandører har jobbet hardt i to år for stadig å få produktet best mulig, og vi ser at antallet som kjenner til HTV og ikke minst antallet som ser på kanalen øker. Tallene og hvor de kommer fra viser at vi når langt flere enn bortelagets supportere»

Mange seere på TV2
Kombinert med at håndballkampene som sendes på TV2 Sportskanalen ukentlig har høyest seertall på kanalen, så viser tallene at interessen for håndballen i Norge er i sterk vekst. Tallene viser at live sport fortsatt er populært og at interessen for håndball også øker på lineær TV og streaming. Andelen i befolkningen som streamer sport og programmer øker, håndballen er med på utviklingen og leder an gjennom HTV.

Alle har nå mulighet til å se på handballtv.com gratis, enten det er på PC/Mac, nettbrett/mobil via web eller app. Den gode tilgangen gjør at flere og flere bruker handballtv.com aktivt, og mange får med seg flere kamper på kampdager.

«Håndball oppleves aller best i hall, men har man ikke anledning til å ta turen til hallen så gir klubbene alle anledning til å følge med på handballtv.com. Vårt mål er stadig å utvikle produktet og sendingene til glede for alle håndballinteresserte, og det er mange rundt i og rundt klubbene som gjør en fantastisk jobb i dette arbeidet» avslutter Hein Barthold.

Halden-kamper populære
I følge rapporten fra Norsk Topphåndball er tre Halden-kamper blant de fem mest sette herrekampene på HTV. Bortekampen mot Elverum er mest sett av alle herrekamper (2178 unike IP-adresser). Bortekampen mot ØIF Arendal er på fjerdeplass (1592 unike IP-adresser), mens hjemmekampen mot Kolstad er på femteplass (1586 unike IP-adresser).

«Dette er morsomt for en liten klubb som Halden. Det viser at mange haldensere følger med på våre kamper, og at vi begynner å nærme oss litt håndballfeber i byen. Samtidig må vi erkjenne at alle de tre kampene er mot lag som er veldig populære, og vi får nok en del flere seere av den grunn» sier Daglig leder i Halden TH, Mads Fredriksen.