Vi kan overraske – Halden
Trym Bilov-Olsen er en konstant trussel

Vi kan overraske

Søndag 10. september kastes endelig herrenes eliteserie i håndball i gang for Halden Topphåndball. Motstander i første kamp kunne vel egentlig ikke blitt vanskeligere.

Vi møter nemlig Elverum på bortebane. De hvitkledde guttene fra Hedmarks dype skoger har vært landets beste lag i mange år, og er tippet som det også denne sesongen. Våre ulver kan dermed dra til Elverum med lave skuldre.

Elverum har før denne sesongen skiftet ut en del av stallen som gjorde det meget bra i blant annet Champions League i fjor. Borte er  blant annet Øverby, Toft, Ivansic og Pujol. Fire solide spillere. Men Mikael Apelgren og Raymond Hamar har brukt sommeren godt, og har hentet inn gode erstattere. Spillere som Magnus Fredriksen, Kevin Gulliksen og Richard Hanisch har kommet inn i stallen – i tillegg til flere andre.

– Jeg synes faktisk Elverum ser mer spennende ut nå enn i fjor. Jeg liker at de satser på unge norske spillere, og håper de slår godt fra seg i årets Champions League. Det er vel bare mot oss jeg ikke ønsker at de lykkes, sier Haldens assistenttrener Mads Fredriksen.

Når det gjelder Haldens mannskap så er det også blitt noen endringer der i sommer. Rasmus Bech har erstattet Hreidar Gudmundsson, Trym Bilov-Olsen har erstattet Mattias Damgaard og Hans-Fredrik Cordt-Hansen har erstattet Simon Aulén.

– Jeg er optimist. Målet vårt er å komme oss til sluttspill, og helst så langt unna nedrykksgjørma som mulig. Vi slet der nede i fjor, og skal gjøre alt vi kan for å unngå det i år, sier Fredriksen.

Om søndagens kamp sier assistenten:

– Elverum er favoritter, og de mener nok det selv også. Vi kan overraske hvis vi har en bra dag, og håper vi kan gjøre det litt kjipt for Taigaen i løpet av kampen. Når naboene våre i Fredrikstad slår Larvik, så må jo vi prøve å gjøre det samme mot Elverum.

 

Skrevet av Halden Topphåndball
Bilder av Hans Petter Wille