Halden Topphåndball – Elverum 26-32 – Halden
Mathias G har vært helt avgjørende for fornyet eliteserielisens

Halden Topphåndball – Elverum 26-32

Aldri har et tap smakt så godt! Og det var ikke på grunn av denne kampen, men det faktum at Lillestrøm ikke vant sin kamp og dermed er Ulvene sikret ny kontrakt i Grundigligaen neste sesong

Tilbake til kampen: Elverum hadde tydeligvis til hensikt å vinne denne kampen etter mye turbulens og kritikk i media de siste dagene etter Lillestrømkampen i helgen. De la frimerke på Victor fra av avkast. Det beholdt de kampen gjennom.

Halden TH startet friskt og godt, var med fra første stund og var i føringen de første fem minuttene. Så rykket seriemesterne fra med fire mål og den ledelsen beholdt de mer eller mindre gjennom hele kampen. Ulvene var oppe og snuste på et jevnere resultat et par ganger, men kom aldri ajour. Til slutt vant Elverum fortjent med seks mål.

Med Victor ute av spill offensivt måtte andre sette trøkk framover og mange ønsket å bidra. William, Kristoffer og Mathias G. sto for brorparten av målene, men også Sander viste mer tæl offensivt enn på lenge og Gabriel fikk muligheten etter et langt skadeavbrekk og knallet inn to fine mål fra høyre bakspillerposisjon. Thomas og Rex fikk lite å jobbe med på strek, mens Victor scoret de gangene han slapp sitt frimerke.

Forsvarsmessig var det litt tamt innledningsvis, men Jonas la om til fem-en forsvar etter hvert og ba om mer aggressivitet. Det fikk han og det hjalp! Elverums keeper, Morten Nergaard, har hatt en god sesong og avsluttet med stil i Remmenhallen. I perioder stengte han målet helt og var svært delaktig i Elverums 20. seier på 22 kamper. Ingen bombe å tape for Elverum altså, det gjør det fleste lag i Norge, men Ulvene viste høy moral og fighting spirit i sesongens siste kamp og ble ingen kasteball.

Nå er det seks måneder til neste seriekamp og det trenger virkelig et skadeskutt Halden-lag som etter en uvirkelig periode, der den ene skaden avløste den andre og spillegruppa ble desimert uke for uke, har stått sammen og kjempet seg til fornyet kontrakt blant Norges 12 beste håndballag. Det var det ikke alle som trodde var mulig!

Takk til alle spillere, trenere, støtteapparat, ildsjeler, sponsorer og publikum for mange opp og ned-turer, neglebiting og spenning. Vi er klare for ny sesong!

Av: Odd Petter Nilsen