Haslum – Halden Topphåndball 31-29 – Halden
Det holdt ikke helt for Simon og de andre Ulvene mot Haslum

Haslum – Halden Topphåndball 31-29

Ulvene startet optimistisk og godt og ledet 1-0 og 2-1. Så kom Haslum i siget og dro langsomt fra takket være et gavmildt og rotete bortelag. 13-9 etter 21 minutter ble til 17-10, men Halden tok seg sammen og knappet inn til 17-12 til pause.

Halden startet mer skjerpet etter pause og etter 39 minutter sto det 22-18 og Ulvene hadde muligheter til å komme nesten opp på siden av Haslum. Litt rot og udyktighet gjorde at Haslum dro ifra til 27-20 før Halden TH satt inn sluttspurten og banket inn fire mål på rappen. Så fulgte en periode med mer rot og bom fra Ulvene. Likevel var poeng innen rekkevidde helt til siste slutt, men hjemmelaget dro rutinert hjem en tomålsseier.

I dag falt Ulvene for eget grep. Dårlig uttelling på skuddene, særlig i første omgang, og overraskende mange tekniske feil ga Haslum overtaket. Haslum hadde flere av sine beste spillere ute med skade og slet også med flyten i perioder, men hadde likevel flere matchvinnere offensivt. Magnus Søndenå, som høyre bakspiller og Thomas Kristensen på høyre kant bøttet inn 16 mål og var avgjørende for at hjemmelaget vant.

De andre spillerne på Haslum hadde Ulvene ganske god kontroll på. Dette var en viktig kamp for begge lagene og Ulvene virket innledningsvis preget av dette og framsto som nølende og litt rådville. Det ble avsluttet på dårlige sjanser og ballen ble flere ganger regelrett gitt bort til Haslum som takket og scoret alene med keeper. Halden hadde flere gode perioder der de tok kommandoen, stjal ballen, kontret og spilte hverandre gode og knappet inn på hjemmelaget, men periodene varte aldri lenge nok til at de fikk kontakt.

Bjørn Olav får godkjent i målet, Viktor og Kristoffer scoret jamt og trutt, men hadde samtidig for mange bom og tekniske feil. Midtforsvaret med Rex, Mathias G, Thomas og Kristoffer var solid, men Haslum spilte klokt, angrep bredt og lyktes med det.

Tomålstap for Haslum på bortebane er respektabelt, men i dag var ikke Haslum på sitt skarpeste og et heltent og skjerpet bortelag kunne ha tatt med seg to poeng hjem.

Heldigvis for Halden TH tapte både Lillestrøm og Falk Horten. Det betyr at kun Lillestrøm kan frata Ulvene trygg tabellplass når serien avsluttes onsdag. Lillestrøm møter Bækkelaget, som kjemper om sølv og Halden møter Elverum i Remmenhallen. Elverum er allerede serievinnere og har tapt i Remmenhallen før…