Bækkelaget – Halden Topphåndball 38-29 (17-11) – Halden
Matias Damgaard, Halden THs beste mot Bækkelaget

Bækkelaget – Halden Topphåndball 38-29 (17-11)

Ulvene fikk, ikke uventet, trøbbel i Oppsal Arena mot et hjemmelag som stort sett er vant til å vinne alle sine hjemmekamper.

Men Halden Topphåndball gikk respektløst til verks og tok ledelsen. Den beholdt de inntil Bækkelaget kom ajour på 6-6. Så ble det bråstopp for Ulvene og hjemmelaget gikk opp i en 14-7 ledelse etter 22 minutter, før Ulvene fikk samlet seg og vant resten av omgangen med ett mål.

Halden åpnet forrykende andre omgang og etter 12 minutter var stillingen 24-20. Så fulgte en god Bækkelagsperiode der Halden stort sett bommet, mens hjemmelaget kontret og sikret seg en betryggende 33-22 ledelse. Ulvene ga imidlertid aldri opp, fikk fart i scoringene igjen og var skjerpa til siste sekund, selv om det selvsagt aldri var noen tvil om hvem som skulle vinne.

I dag spilte Ulvene med lave skuldre og hadde en helt annen flyt enn forrige seriekamp. Selv om det fremdeles er mye dårlig uttelling på skuddene, så var de likevel giftigere offensivt. Tor Egil Bergum i mål slo flere strålende superkontrapasninger og vingene løp fra hjemmelaget. Dette er det lenge siden vi har sett! Ulvene kom til gode muligheter, men fem brente 100 prosent-sjanser gjør at vi ikke spiller jevnt med Bækkelaget i første omgang.

På en dag da Viktor ikke fikk det til framover var det flere som var i scoringshumør. Mathias Damgaard framsto som en ny mann: Fra null uttelling forrige kamp til Haldens beste med sju mål og mange lekre innspill i dag. Mathias Gjestrud spilte mye angrep og tegnet seg, noe overraskende, for fem fulltreffere. Tomas Solstad og William scoret fire hver. Det var i det hele tatt mye å glede seg over tross tapet. Jonas Wille lot bl.a. Viktor sitte hele andre omgang og slapp innpå unggutter som ikke har spilt mye tidligere. Det gikk veldig bra og Truls Grøtta, Anders Westlie, Simon Aulèn og Andreas Haglund sto ikke noe tilbake for mer etablerte spillere. Strålende!

Halden spilte ujevnt i forsvar, fra det glitrende aggressive til det passive. Det ga for mange enkle mål til Bækkelaget i perioder. Den største forskjellen på lagene i dag var det enorme trøkket Bækkelaget hadde i sitt kontringsspill. I de periodene Halden bommet, øste hjemmelaget inn mål på mål med fart, autoritet og innsats, slik de er kjent for.

Men – alt i alt en ganske positiv kamp, selv om det ble ni-målstap. Vi er klare for Kolstad i Remmenhallen til helgen!