Halden Topphåndball – Lillestrøm 16-26 – Halden
Arkivfoto: William var en av få med akseptabel uttelling.

Halden Topphåndball – Lillestrøm 16-26

En helsvart dag på jobb!

Alt lå til rette for en herlig lørdag kveld i Remmenhallen for Ulveflokken: En løfterik VM-pause med gode resultater og forsterket selvtillit, en fullsatt hjemmehall og endelig sjansen til å få satt Lillestrøm på plass etter sjokktapet før jul. Det tapet var på mange måter starten på en lang nedtur. Nå skulle dette snus til en lang og fin opptur!

Det startet bra og Ulvene gikk raskt opp i en 3-1 ledelse. Så gikk lyset hos hjemmelaget og vi ble vitne til en surrealistisk periode på nesten 20 minutter uten at Halden TH scoret ett eneste mål. Og det var ikke i mangel på forsøk, men dårlig skyting på dårlige sjanser mot en strålende Lillestrømkeeper ga overhodet ingen uttelling. Et hardt arbeidende Lillestrømlag, med sitt sedvanlige offensive forsvarsspill, takket for invitasjonen, scoret stort sett på alt og ga seg ikke før de ledet 12-3 etter 24 minutter. Etter tre kjappe mål til Ulvene på 3 minutter var det noen som øynet et håp, men Lillestrøm slo like raskt tilbake og cruiset inn til trygg 14-6 ledelse til pause.

Ulvene kick-startet andre omgang. Jørn Olav Raasok reddet, forsvaret var aggressivt og William kontret og plutselig sto det 14-9 på tavla. Skulle det likevel gå an…? Nei, det skulle det åpenbart ikke. Lillestrøms keeper stengte målet enda en gang og Lillestrøm dro enkelt ifra til 19-9. Dette kunne selvsagt Ulvene aldri rette opp, men de strammet seg heldigvis opp noe og holdt følge med Lillestrøm resten av kampen.

Halden har lenge hatt problemer med Lillestrøm forsvarsspill og har gått på stygge smeller også i tidligere sesonger, men aldri har de blitt avkledd på denne måten. Lillestrøm hadde virkelig full kontroll og passerte fortjent Halden på tabellen.

I dag hadde hjemmelaget et brukbart forsvarsspill, men ble for passive i lange perioder. Den relativt småvokste bakspillerrekka til Lillestrøm fikk lov til å skyte med lite press fra 7-8 meter og skjøt forholdsvis enkelt skuddene mellom Halden-spillerne. Bjørn Olav Raasok debuterte i Remmenhallen etter 15 minutter av 1. omgang og sto en god kamp med 13 redninger på 31 skudd. Han bidro avgjørende til at Halden stort sett holdt følge med Lillestrøm resten av kampen. Offensivt manglet Halden struktur, samhandling, selvtillit og skjerping i skytingen. 45 skudd og 16 mål forteller sitt. William var den eneste med godkjent uttelling og ble toppscorer med 5 mål.

Truls kom på banen først midt i andre omgang og spilte klokt og godt, men da var toget gått. Han bør vel få mer spilletid?

I dag gikk egentlig alt galt og Ulvene må snarest riste av seg denne opplevelsen og spille uten brems og uten høye skuldre resten av sesongen. Det er fremdeles poeng å hente!

Av: Odd Petter Nilsen