Fyllingen Bergen – Halden Topphåndball 25-21 – Halden
Mathias fra turneringsseieren i Nederland.

Fyllingen Bergen – Halden Topphåndball 25-21

Så var serien i gang igjen og Halden Topphåndball startet med en vanskelig bortekamp i Bergen mot et Fyllingen-lag som hadde samlet omtrent dobbelt så mange poeng som Ulvene fram til VM-pausen.

Bortelaget åpnet best og gikk raskt opp i en to-måls ledelse, men Fyllingen fikk kontakt og lagene fulgte hverandre til 10-10 de første 24 minuttene. Da fikk hjemmelaget en liten luke og ledet 14-12 til pause.

Etter hvilen fortsatte Fyllingen best og dro langsomt fra til 20-15 før Halden satte inn et høyere gir og fikk nesten kontakt på 23-21 etter 25 minutter. Så var det slutt på scoringene for bortelaget og Fyllingen kontrollerte inn til 25-21.

Med tre nye spillere hos Ulvene og uten en venstrehendt høyre bakspiller var vi spent på hvordan flyten, rytmen og balansen i laget var påvirket. Det gikk ganske bra! Fyllingen kjørte sju mot seks i angrep stort sett hele kampen og det løste Halden godt med aggressivt forsvarsspill og god timing. Tor Erik Bergum åpnet strålende i mål og bidro til at Fyllingen, som er et av de mestscorende lagene i serien, slet med uttellingen. Det gjorde for så vidt Halden også, så innledningen på kampen ble jevn og målfattig.

Utover i kampen sløste Ulvene mer og mer med skudd og sjanser. 26 skuddbom – inkl. to straffebom + tre skuddmisser på åpent mål og 8 tekniske feil. Likevel fulgte de Fyllingen til døren. Mathias Damgaard spilte stort sett høyre bakspiller, scoret 9 mål og var Haldens beste. Viktor åpnet bra i angrep, men falt litt av etter hvert. Mathias og Viktor scoret 15 av Ulvenes 21 mål. Her må flere melde seg på!

Debutantene klarte seg bra. Bjørn Olav Raasok fikk sin debut i mål 13 minutter ut i 2. omgang på stillingen 20-15 og sto godt. Tomas Solstad på strek var god og bevegelig og Mathias Gjestrud er på vei mot formen i midtforsvaret.

Vi ser at Halden sliter offensivt med uvant rytme i laget og spillere på uvante plasser, men det gikk likevel ganske bra.

I dag ble Ulvene felt på dårlig skyting og Fyllingens keeper ble ikke overraskende banens beste. Av Haldens 48 skudd, slapp han inn kun 21…