Halden Topphåndball – St. Hallvard 29-28 – Halden
Banens beste, William, var sikkerheten selv i alle spillets faser

Halden Topphåndball – St. Hallvard 29-28

Herre, min hatt - for en rysare!!

Etter en nerveslitende avslutning sikret Ulvene seg en etterlengtet seier før julepausen. Publikum og spillere var euforiske og utslitte etter dramatikken som varte helt til siste sekund. Da steg forsvarskongen, Rex Blom, 4-5 meter (minst) til værs, snappet en retur og satt ballen i mål før han nådde gulvet og tiden var ute. Puh!

Dette var kampen Halden TH måtte vinne for ikke å havne helt nede i nedrykksstriden. Forventninger og nerver var tydelig til stede i en godt fylt Remmenhall før kampstart.

Ulvene startet kampen bra, hadde god kontroll offensivt og defensivt og ledet 6-3 etter 10 minutter. Hjemmelaget ledet hele første omgang, men fikk ikke ristet av seg et hardt arbeidende bortelag. Til pause sto det 14-13 til Halden TH etter en litt rufsete avslutning.

Andre omgang startet ikke bra for Ulvene og St. Hallvard gikk opp i ledelse for første gang etter 5 minutter. Bortelaget hadde stort sett føringen inntil 5 minutter gjensto av kampen. Da rykket Halden TH fra og ledet 28-26 og publikum kunne senke skuldrene – trodde de… St. Hallvard kjempet seg nemlig inn i kampen igjen med to kjappe mål og med 14 sekunder igjen av kampen tok Jonas Wille time-out på stillingen 28-28. Med 4 sekunder igjen dro Simen Holm en knallhard underarm i tverrliggeren (- det gikk et sukk gjennom hallen), men Rex var på returen og fikk på fantastisk vis snappet ballen og scoret til ellevill jubel og lettelse blant spillere og publikum.

Dette var en seier som betydde langt mer enn 2 poeng. Etter en trist høst, der Halden TH til slutt har måttet se seg i speilet og innse at de var en bunnlag, var dette oppturen laget trengte. I dag var laget godt samlet, konsentrert og hadde få tekniske feil. Litt passivitet i midtforsvaret gjorde at St. Hallvard fikk krysset og scoret litt for mye, men duellspillet satt likevel bedre enn på lenge.

Offensivt var uttelling på skudd varierende og bortelagets keeper kom stadig mer med i kampen. Hjemmelaget raknet ikke selv om ledelsen forsvant i andre omgang og de måtte jage et stadig mer velspillende bortelag. Ulvene beholdt roen og konsentrasjonen og var best da det gjaldt.

Simen Holm var god i både forsvar og angrep gjennom hele kampen, Hreidar hadde 13-14 meget viktige redninger, men best av alle i dag var William. Han scoret 11 mål, inkl. straffer, på 12 forsøk og tettet bedre igjen bakover enn på lenge. Han var tryggheten selv. Det var viktig på en dag der Viktor og Kristian slet mer enn vanlig med å få ballen i mål. Den avgjørende faktoren i sluttminuttene var likevel Matias, som spilte sin beste kamp i Halden TH-drakta. Han virket avslappet og uredd, gjorde nesten ingen feil, scoret 3 mål og var aggressiv og god i forsvar. Sånn skal det gjøres!

Et skår i gleden var at Kristian Stranden måtte på sykehus med det som så ut til å være en alvorlig skade i albuen, men rapporter fra Kalnes utover kvelden tyder på at det går bedre en fryktet.

Takk for god underholdning, to poeng, glede og lettelse i førjulsstria.