Halden Topphåndball – Haslum 29-29 – Halden
Sander spilte strålende og var sikker som banken fra høyrekanten

Halden Topphåndball – Haslum 29-29

Yes, der satt den! Et tydelig lettet hjemmelag strålte etter å ha spilt uavgjort mot Haslum i Remmenhallen.

Halden var med helt fra begynnelsen og utstrålte en trygghet og tålmodighet vi ikke har sett på en stund. Lagene holdt følge stort sett hele omgangen, men litt lite flyt på tampen gjorde at Haslum ledet 15-13 til pause. Selv om Ulvene ofte lå et og to mål bak, lot de seg ikke stresse og fortsatte å være tro mot sitt system. Det viser seg at det holder, også mot en god motstander som er i flytsonen. Det gir selvtillit.

De seneste kampene har Halden TH vært nølende og gitt bort initiativet de første 10 minuttene av andre omgang. Jonas Wille preppet laget godt i pausen og Ulvene startet forrykende. Tre gode redninger av Hreidar, riktig energi i forsvar og god skyting gjorde at det sto 16-16 allerede etter 4 minutter. Og det fortsatte: Hjemmelaget ledet 19-18 før Haslum fikk summet seg og fikk litt tak i kampen igjen.

Utover i omgangen hadde Ulvene korte perioder med tekniske feil og dårlige skudd. Det førte til at Haslum, med 6 minutter igjen av kampen, ledet 26-24. Skulle det sprekke en gang til? Publikum var tydelig nervøse og usikre, men det var heldigvis ikke spillerne. Etter en nerveslitende avslutning, der William utlignet 5 sekunder før slutt, kunne hele Remmenhallen juble for det første poenget på 59 dager. Det poenget betydde så mye mer enn det ene poenget. Det betyr at Ulvene er tilbake!

Halden har ikke vært fornøyd med angrepsspillet den siste tiden og hadde lagt inn ekstra treninger siste uka for å bli trygge på system, oppgaver og roller i det offensive spillet. Det lønte seg. Angrepsspillet var tydelig og strukturert og belønningen var færre tekniske feil og avslutninger på rett tidspunkt. Mangelen på nettopp det har felt Halden TH gang på gang de siste ukene. De har sløst noe forferdelig med sjanser og nærmest gitt bort seiere der de burde ha vunnet. I dag var de på nett fra start og holdt fokuset hele kampen. Med den kvaliteten som er i spillergruppa, skal det ikke mer til.

Forsvarsmessig var kvaliteten mer på vanlig, godt nivå, men venstresiden hadde i kveld heldigvis bedre tak på Simen Schønningsen, som herjet med Ulvene sist. Midtforsvaret holdt den storvokste og hardtskytende Eirik Köpp nede på noen få mål og Hreidar tok viktige skudd.

I dag sto hele laget fram med trøkk, selvtillit og ro. Fremst gikk Simen Holm, som tok skuddansvar, peiset inn 8 mål og ble kåret til banens beste. Sander fikk mange baller å jobbe med, scoret 5 mål og med det håper vi den måltørken er over for godt. Alle spillerne bidro i målprotokollen og selv om det fremdeles er mer å hente på nøyaktigheten i skuddavleveringene, så ble dette et stort skritt i riktig retning offensivt.

Takk for kampen og takk for underholdningen – vi kommer igjen!

Av: Odd Petter Nilsen