Drammen – Halden Topphåndball 29-23 – Halden
Kristoffer Henriksen en av få lyspunkter mot Drammen

Drammen – Halden Topphåndball 29-23

Kampen begynte nølende og målfattig. Etter drøyt 3 minutter scoret Simen kampens første mål og lagene fulgte hverandre til 8-8 de første 20 minuttene.

Så glapp det litt for HTH til 10-8 til Drammen, men Ulvene hanket det inn igjen til 11-11. Så glapp det igjen og hjemmelaget ledet 14-12 til pause. Ulvene virket usikre framover og så ut til å miste formasjonene og spillemønsteret allerede tidlig i omgangen. Det ble mye stang ut og keeper-redninger. Forsvaret varierte veldig; fra det strålende til passivt og uorganisert.

2. omgang begynte elendig for HTH som fikk to mål mot seg i løpet av 1 minutt. Så reiste de seg og gikk fra å ligge under 18-14 til 19-19. Da fikk Drammen en 2 minutters utvisning og vi øynet håp om at Ulvene skulle feste grepet om kampen. Slik ble det ikke. Overtallet endte 0-0 og Drammen scoret 2 kjappe straks utvisningen var over. Den ledelsen holdt de til det var 3 minutter igjen. Da sto det 25-23, HTH brant en 100 % sjanse og hjemmelaget grep sjansen overfor en Ulveflokk i oppløsning og vant med 6 mål.

Vi trodde Ulvene hadde funnet seg selv etter en oppløftende kamp mot Bodø, men den gang ei. Det eneste som var igjen fra Bodø-kampen var de tekniske feilene og manglende uttelling på skuddene. Usikkerhet preget laget og troen på egne ferdigheter så ut til å mangle. Drammen var heldigvis heller ikke særlig gode, så det var muligheter til 2 poeng helt inn i de siste minuttene av kampen. Vi telte over 20 resultatløse skuddforsøk og 8-10 tekniske feil gjennom 60 minutter. Da vinner man sjelden kamper.

Simen Holm startet der han slapp sist og var god i begge ender av banen. Hreidar sto brukbart, Simon traff på alle sine straffer og var feilfri, men best i dag var Kristoffer, som kom inn etter drøyt 20 minutter av første omgang. Han tettet igjen forsvaret og scoret mål. Årsbeste og toppscorer for Ulvene i dag – bra! Fint også å se Truls Grøtta komme inn og overliste Drammens keeper. Sistnevnte var dagens helt på hjemmelaget og bidro sterkt til at Drammen passerte HTH på tabellen.

Ulveflokken savner for tiden en alfahann som fryktløst går foran og loser flokken trygt i havn. Flokken er klart preget av sin tapsrekke og redselen for å tape. Men – gjort er gjort, neste kampstarter på 0-0. Nå gjelder det å nullstille, slippe ned skuldrene og få fram kvaliteten som bor i laget.

Av:  Odd Petter Nilsen