Halden Topphåndball – Haslum 25 – 29, Kvartfinale NM – Halden
Victor var nok en gang meget sentral

Halden Topphåndball – Haslum 25 – 29, Kvartfinale NM

Ulvene hadde tydeligvis bestemt seg. Her skulle det kjøres fra start! Det var stor fart, gode bevegelser og bra trøkk i angrep straks dommerne blåste i gang kampen.

Selv om det kom 3 skuddbom og et par tekniske feil framover de første 6 angrepene var energien og utstrålingen god og riktig. Viktor, Kristian og Hreidar var toneangivende og lagene fulgte hverandre til 6-6 de første 10 minuttene. Så kladdet det litt for hjemmelaget og Haslum fikk enkle mål både i kontra og etablert angrep, mens HTH ikke fant ut av en meget god Haslum-målvakt. 9-13 etter 20 minutter ble til pauseresultat 12-17 til Haslum.

Andre omgang startet dårlig for Ulvene med tre raske mål til bortelaget, men så startet en herlig periode for HTH der spillerne slo seg mer løs i angrep samtidig som forsvaret og Hreidar traff godt. Haslums åtte-måls ledelse skrumpet etter hvert inn til to mål og HTH var skikkelig i flytsonen, mens Haslum stresset og rotet. Noe tvilsomme dommeravgjørelser og dårlige avslutninger gjorde at bortelaget likevel trakk det lengste strået og dro i land en fire-målsseier til slutt.

Dette var et vendepunkt for HTH og et stort skritt i riktig retning. Noen få, svakere perioder skilte hjemmelaget fra seieren i denne kvartfinalen. Ellers var dette en taktisk og spillemessig meget godt gjennomført kamp. Til forskjell fra de siste kampene var tempo, energi og troen på egne ferdigheter tilbake der det må være hvis man skal vinne kamper på dette nivået.

På minussiden var det litt passivt i forsvar på venstresiden, det kom litt for mange baklengsmål der og det hadde vært fint om noen snart utfordrer Viktor som HTH’s beste angrepsspiller. Kristian, Rex og Hreidar var gode gjennom hele kampen og Mathias slo seg mer løs og kom bedre med utover i kampen (som sist – han kan like gjerne slå seg løs og senke skuldrene fra start neste gang…).

Vingene våre har mistet litt av den gode uttellingen vi er vant å se, men vil snart finne tilbake godfølelsen.

Bra coaching fra Jonas med bl.a. sju mot seks i angrep og et aggressivt forsvar bidro til opphenting og nytenning i laget da det så svart ut tidlig i andre omgang.

Dommerne hadde ikke sin beste dag på jobb og bidro dessverre til å gjøre hjemmelagets mulighet til å hente inn Haslum vanskelig med flere avgjørende og tvilsomme avblåsninger.

Litt udyktighet og litt uflaks i dag altså, men Ulvene er på rett vei – oppover!