Kolstad – Halden Topphåndball 23-21 – Halden
Rex mot Bækkelaget

Kolstad – Halden Topphåndball 23-21

Etter to strake tap trengte Ulvene en seier for ikke å komme på hæla tabellmessig. Kolstad lå før kampen på 5. plass med ett poeng mer enn HTH, men HTH hadde aldri tapt for Tronheimslaget…

Ulvene gikk raskt opp i en to-målsledelse, men så ble håndbrekket satt på når det gjaldt scoringer. Heldigvis gjaldt det Kolstad også. Begge lagene hadde store problemer med å score. Halden-forsvaret satt godt og Hreidar var god, men dessverre skjøt Ulvene rent for dårlig og Kolstads keeper så ut til å lese skuddene greit. Kolstad lå i perioder 2 og 3 mål foran og var mer for oppadgående enn Halden, som ikke fikk fyr på pluggene og ikke fikk opp turtallet.

HTH kviknet noe til mot slutten av omgangen, Kristoffer Henriksen kom inn og bidro til å tette forsvaret og satt omgangens siste mål. 9-9 de første 30 minuttene er sjelden vare i eliteserien for herrer!

2. omgang startet på litt på samme måte – litt nølende. Kolstad kunne rykket i fra med 4 mål etter 10 minutter, men Hreidar holdt HTH inne i kampen samtidig som det endelig løsnet litt framover.

Det så lyst ut når Ulvene utlignet til 18-18 i undertall etter 21. minutter, men så stokket det seg i angrep igjen og i noen hektiske sluttminutter sikret hjemmelaget seieren.

I denne kampen lå det godt til rette for en HTH-seier. Kolstad spilte ingen stor kamp og ble kontant stoppet av et godt arbeidende og aggressivt forsvar. Det var kun to Kolstad-spillere som løste oppgaven og de scoret 8 av 9 mål i første omgang. Resten hadde HTH god kontroll på. Hreidar spilte en strålende kamp og reddet bl.a. tre av de fire første straffene.

I angrep var det i hovedsak Viktor som tok ansvar med gode skudd, innspill og trøkk. Det virket som om resten av bakspillerrekka ikke hadde helt tro på egne ferdigheter. Da blir det fort ubesluttsomt, nølende og ikke helhjerta forsøk hverken i gjennombrudd eller skudd.

På dette nivået holder ikke det. Høye skuldre er ikke noe vinnerresept, Vi savner mer råskap og vilje. Vi kjenner potensialet og gleder oss til å se det blomstre.