Halden Topphåndball – Bækkelaget 27 – 34 – Halden
Vår egen Victor mot Magnus Abelvik Rød

Halden Topphåndball – Bækkelaget 27 – 34

Hjemmelaget kom godt i gang og selv med to to-minutters utvisninger de første 10 minuttene, så var det jevnt. Viktor traff godt og forsvaret satt ganske bra. Vi satt likevel med følelsen av at Bækkelaget fikk sine mål mye lettere enn Ulvene og bortelaget dro langsomt fra utover i omgangen.

Energien og tempoet til HTH var bra, men det var noe usikkert over spillet. Ingen av keeperne hadde mange redninger, men gjestenes forsvar presset hjemmelaget til vanskelige skudd og innspill. Det resulterte i kjappe kontringer for Bækkelaget og de hadde egentlig ganske god kontroll og ledet 16-12 til pause.

I andre omgang kick-startet HTH med raske scoringer og et par gode redninger av Hreidar og det så ut til at dette kunne gå likevel. Ulvene kom til mange gode sjanser, men Bækkelagets keeper begynte å redde og uttellingen for HTH sank. Samtidig var gjestene nådeløse i kontraspillet og scoret i perioder i hvert eneste angrep. Avstanden i målprotokollen økte jevnt og selv om HTH aldri gav opp og holdt trøkket oppe helt inn, så vant Bækkelaget fortjent med sju mål.

Med både Simen Holm og Gabriel Setterblom satt ut pga. av sykdom, måtte HTH stokke litt om på laget. Truls Grøtta og Kristoffer Henriksen fikk spilletid og det fungerte bra, Truls spilte mye og var bevegelig og god. Mathias hadde bestemt seg for å tråkke til og var mer direkte på mål en tidligere, men fant ikke nettmaskene eller medspillerne i første omgang. Rex og William var gode. Rex i hele kampen, både i forsvar og angrep, mens William bommet for mye i andre omgang.

Viktor var banens klart beste. Dette var egentlig en ganske god kamp av Ulvene, og med litt bedre skyting og litt bedre keeperspill hadde dette blitt jevnt.

Det er ingen skam å tape for Bækkelaget, som har landslagsspillere på nesten alle plasser, et voldsomt trøkk og struktur i kontraspillet og en midtblokk på rundt 2.05. Det er ikke mange som slår dem i Norge. De kommer ganske sikkert topp tre i serien.