Lillestrøm – Halden Topphåndball 24-21 – Halden
Kristian Stranden

Lillestrøm – Halden Topphåndball 24-21

Ulvene tok virkelig tak i kampen fra første sekund. Viktor herjet framover og forsvaret traff godt på alt. I tillegg tok Hreidar det som kom forbi forsvaret. Det tok 15 minutter før Lillestrøm maktet å få sitt andre mål og Halden cruiset inn til 12-6 til pausen. Så gikk alt i svart for Ulvene.

Lillestrøm scoret to mål før det var gått 40 sekunder av andre omgang og fikk tro på at dette kunne gå… I tillegg la hjemmelaget frimerke på Viktor og kjørte tøft og offensivt. Det førte til at Ulvene ble rådløse og ubesluttsomme. Et utall dårlige pasninger og vurderinger medførte at Lillestrøm snappet mange baller og fikk enkle kontringsmål. Forsvaret til HTH som hadde vært bunnsolid i første omgang, hang ikke sammen og Lillestrøm begynte å dunke inn mål bak fra banen også.

Hjemmelaget gikk opp i ledelse etter 15 minutters spill på 16-15 og lagene fulgte hverandre tett helt til Lillestrøm fikk en to-målsledelse da det var 5 minutter igjen å spille. Kristian Stranden og William Nilsen Nygård sørget for scoringer i denne perioden mens resten av Ulvene kjørte seg fast eller tok for dårlig vare på mulighetene. I en rotete og stresset avslutning dro Lillestrøm ytterlige fra og vant fortjent 24-21

Dette var en underlig kamp der det tidlig i første omgang lå til rette for en reprise av cup-kampen for noen uker siden der HTH knuste Lillestrøm. Lillestrøm hadde ikke tatt et eneste poeng i serien før denne kampen og så definitivt ikke ut som de skulle lykkes i denne kampen heller. Vi som har sett Ulvene slite mot Lillestrøm tidligere begynte å slappe litt av. Uheldigvis gjorde spillerne det også.

Vel er Viktor en strålende spiller, men det skal ikke være mulig å miste hodet for et helt lag fordi han blir tatt ut av kampen. Dette var en total, kollektiv kollaps som vi ikke har sett maken til. Kristian Stranden og William Nilsen Nygård holdt HTH inne i kampen med mål på gode enkeltprestasjoner da det buttet som verst, men laget raknet allerede tidlig i 2. omgang. HTH så ikke ut til å ha noen mottrekk mot et hardt arbeidende hjemmelag og var rådløse og frustrerte. 18-9 på én omgang mot seriejumboen forteller sitt.

Lillestrøm skal ha honnør for en taktisk godt gjennomført kamp der de lyktes i det meste. Ulvene må bare lære og glemme…