Årsbeste av Ulvene! – Halden
Hreidar i full strekk

Årsbeste av Ulvene!

Halden Topphåndball – Fyllingen Bergen 31-27 (15-7)

Et forrykende oppgjør i Bergen onsdag denne uka, der Fyllingen Bergen sjokkvant 36-29 over seriefavoritt Haslum, viste at Fyllingen er like gode i år som i fjor og et lag å regne med i toppen.Dokumentert god form hos gjestelaget og det faktum at HTH aldri har slått bergenserne i en seriekamp skapte nerve og litt usikkerhet hos publikum i Remmenhallen.

Men ikke hos Viktor og Hreidar! Førstnevnte klinket inn fire mål på fire raske skudd og sistnevnte reddet de tre første forsøkene til Fyllingen. Da var standarden satt for en helt fantastisk førsteomgang der Ulvene var best i alt. Usikkerhet var ikke påfallende stor hos resten av laget heller. Forsvarsspillet var en fest av riktig timing, aggressivitet og gode vurderinger og Hreidar reddet med største selvfølgelighet stort sett alt av skudd fra alle vinkler og avstander. Kun 7 ganger klarte Fyllingen-spillerne å få ballen i mål i løpet av de første 30 minuttene. Framover på banen signerte stadig flere seg inn scoringsprotokollen og HTH utstrålte selvtillit, spilleglede og besluttsomhet. Det spørs om ikke dette var Ulvenes beste omgang «ever».

2. omgang startet helt motsatt av 1. omgang. Fyllingen traff plutselig på alt og Ulvenes betryggende 8-målsledelse ble halvert før det var gått fire minutter. Hreidar hadde knapt en redning, forsvaret traff ikke like godt og uttellingen i angrep sank. Bergenserne fortsatte offensiven med 7 mann i angrep og dro stadig innpå. Heldigvis fikk Ulvene skikk på forsvaret i tide. To enkle mål i tomt Fyllingen-bur og viktige redninger fra Hreidar tok litt av luften ut av bergensernes stormløp og hjemmelaget fikk farge i kinnene igjen og kunne kontrollere inn til en svært fortjent seier.

Viktor og Hreidar er nevnt som matchvinnere, men dette var en lagseier hvor spillernes evner til samhandling, vurdering og å kjøre avtaler ble synlige. Vi så hva som skjedde med Haslum mot Fyllingen sist kamp og fryktet at HTH, liksom Haslum, skulle rakne fullstendig. Spillerne kjente nok litt på akkurat det i noen hektiske minutter, men klarte å holde fokus, ro og tro på egne ferdigheter. Vinnerskaller altså! – det liker vi…

Matias Damgaard begynner å bli varm trøya og viste i dag fram skudd, gjennombrudd og klokt forsvarsspill som vi har ventet på. Han har enda mer å gå på som avslutter når han tør å ta litt høyere risiko. HTH framsto i dag mye mer komplett, ryddig og skjerpet som lag. Høyresiden ble mer brukt, bevegelsene var gode og i henhold til avtale og i denne kampen var Ulvene virkelig farlige fra alle plasser i angrep. Og når forsvaret fungerer som i 1. omgang – ja da står ikke dette laget tilbake for noe lag i Norge.